En uzun ömürlü insanların tükettiği 3 yiyecek! Sofradan asla eksik etmiyorlar

En uzun ömürlü insanların tükettiği 3 yiyecek! Sofradan asla eksik etmiyorlar
Bazı yiyecekleri tüketenlerin çok daha uzun yaşadıkları belirtiliyor. İşte sofranızdan uzun yaşamak için eksik etmemeniz gereken besinler

Uzun ömürlü insanların uzun yaşam sırları hep merak edilmiştir. Bu konuda çok sayıda araştırma bulunmaktadır. Yapılan araştırmalarda uzun ömürlü insanların özellikle beslenme sırları merak ediliyor.

Ulusal Post tarafından aktarılan bir haberde; Kızartılmış gıdalar ve yiyeceklerden tüketmeyenlerin daha uzun ömürlü oldukları belirtiliyor. Uzmanlara göre bu tür yiyecekler damar tıkanıklığı gibi sorunlara yol açabiliyorlar.

Damar tıkanıklığı sonrasında ise tansiyon ve kalp hastalıkları da peşi sıra geliyor. Bu yüzden kızartılmış gıdalardan, işlenmiş gıdalardan ve hazır yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor.

Uzmanlar beslenme konusunda bazı önemli tavsiyelerde bulunuyorlar. Bu kapsamda Akşam gazetesi uzun ömürlü insanların tüketmiş olduğu bazı besinlerin listesini paylaştı. Listede çoğu kişinin kokusundan dolayı uzak durup burun kıvırdığı mucize besin sarımsakta var!

Dünyanın çeşitli bölgelerinde uzun ömürlü insanlar üzerinde yapılan araştırmalar dikkat çekiyor. Çok sayıda bilim insanı yaptığı araştırmaların sonuçlarını paylaşarak uzun ömürlü insanların yedikleri ve içtikleri şeyleri araştırıyorlar

Akşam gazetesinde yayınlanan bir haberde dünyada en uzun ömürlü insanlarla ilgili yapılan bir araştırmanın ayrıntılarına yer verildi.

Yapılan bu araştırmaya göre uzun ömürlü insanların tükettikleri yiyecekler de belli oldu.

İşte o besinler

AVOKADO: Avokado, Loma Linda'da yaşayan halk için temel bir besin kaynağı.

BAKLAGİLLER: Kosta Rika'dan Nicoya halkı ise günlük olarak siyah fasulye ve genellikle pirinç ve mısır ekmeği tüketiyor.

SARIMSAK: Japonya'nın Okinawa kentindeki halk, düzenli olarak sarımsak tüketiyor.

YOĞURT MUCİZESİ

Öte yandan Türkiye'de de yaşı 100 üzerine geçmiş kişilerle ilgili yapılan bir araştırmada bu kişilerin organik ev yoğurdu tükettikleri belirlendi.

Özellikle yoğurtla birlikte kefir tüketen bu kişilerin bir çoğunun 100 yaşın üzerinde olmaları dikkat çekti.

BOL BOL YÜRÜYÜŞ!

Beslenme haricinde bol harekette uzun yaşam için oldukça önemlidir. Gün içerisinde en azından 1 saat yürümek gerekiyor. Sağlıklı bir yaşam için mutlaka ama mutlaka bunu ilke edinmeniz gerekiyor.

Kaynak:Haber Merkezi