Fındık ağaçları hakkında ilginç bilgiler; Fındık ağaçlarının işte bilinmeyenleri

Fındık ağaçları hakkında ilginç bilgiler; Fındık ağaçlarının işte bilinmeyenleri
Fındık ağaçları, ekonomik değerinin yanı sıra çevreye olan olumlu etkileriyle de önemli bir tarım ürünüdür.

Fındık ağaçları, özellikle Karadeniz bölgesinde yaygın olarak yetiştirilen ve ekonomik değeri yüksek olan bir tarım ürünüdür. Fındık ağaçları hakkında bilinenlerin yanı sıra pek çok ilginç detay bulunmaktadır. İşte fındık ağaçlarıyla ilgili bilinmeyenler:

1. Fındık ağaçları uzun ömürlüdür: Doğru bakım ve şartlar altında fındık ağaçları ortalama 50-60 yıl yaşayabilirler. Bazı durumlarda ise 100 yıla kadar yaşayabilen fındık ağaçlarına rastlanmaktadır.

2. Fındık ağaçları cinsiyet değiştirebilir: Fındık ağaçları, çiçeklenme döneminde erkek ve dişi çiçekleri aynı anda açarlar. Bu nedenle bir fındık ağacının hem erkek hem dişi çiçekleri taşıması mümkündür.

hazelnuts-3510544-1280.jpg

3. Fındık ağaçları toprak dostudur: Fındık ağaçları, toprağı zenginleştirici özellikleri sayesinde toprak erozyonunu engeller ve toprak verimliliğini arttırır.

4. Fındık ağaçları doğal filtre görevi görür: Fındık ağaçları, havayı temizleyerek çevreye olumlu katkıda bulunurlar. Ayrıca yağışlı bölgelerde toprak erozyonunu önleyerek su kaynaklarını korurlar.

5. Fındık ağaçları bakım isteyen bitkilerdir: Fındık ağaçları, düzenli budama, gübreleme ve sulama gerektiren bitkilerdir. Doğru bakım yapılmadığında verimlerinde düşüş görülebilir.

Kaynak:Haber Merkezi