iPhone'da çoğu kişinin bilmediği gizli tuş! Birçok kişi daha önce bilmiyordu

iPhone'da çoğu kişinin bilmediği gizli tuş! Birçok kişi daha önce bilmiyordu
iPhone'da pek çok kullanıcının farkında olmadığı gizli bir tuş bulunmaktadır. Bu özellik, birçok kişi tarafından henüz keşfedilmemiş olabilir.

iPhone 8 veya sonraki modellerde bulunan arkaya dokunma özelliği hakkında bilgi vermek istiyorum. Arkasında bulunan ısırılmış elma logosu aslında bir fonksiyonel tuş olarak kullanılabiliyor. Bu özellik sayesinde iPhone kullanıcıları birçok işlemi pratik bir şekilde yapabilirler. Örneğin, hızlıca ekran görüntüsü alabilir, kamerayı açabilir, Siri'yi aktif edebilir veya ana ekrana dönebilirsiniz. Ayrıca yukarı ve aşağı kaydırma hareketlerini gerçekleştirebilir veya düğmeye erişilebilirlik kısayollarını atayabilirsiniz. Bu özellik Apple tarafından yıllardır sunuluyor ancak çoğu iPhone kullanıcısı bunun farkında değil. Arkaya dokun özelliği sayesinde iPhone kullanıcıları daha kolay ve hızlı bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilirler.

IPHONE ARKAYA DOKUN ÖZELLİĞİ NASIL AÇILIR?

Apple'ın internet sitesinde söylediğine göre, Arkaya Dokun işlevi iOS 14 veya sonraki sürümlerde çalışıyor. Telefonunuzdaki Ayarlar - Hakkında kısmını açıp 'iOS Sürümü'nün karşısında en az "14" yazdığına emin olun.

Ardından aşağıdaki adımları takip ederek özelliği aktif edebilirsiniz:

  • Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma'ya gidin ve Arkaya Dokun’a dokunun.
  • Çift Dokunma veya Üç Kez Dokunma'ya dokunun ve bir eylem seçin.
  • Ayarladığınız eylemi tetiklemek için iPhone'unuzun arkasına iki veya üç kez dokunun.

IPHONE 15'İN EYLEM DÜĞMESİNE BENZİYOR

Arkaya Dokun özelliği, kullanım biçimi olarak iPhone 15 Pro ve Pro Max'in eylem düğmesine benziyor. Bu düğme sayesinde el feneri, kamera, odak, büyüteç gibi özellikleri daha hızlı bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Standart modeller olan iPhone 15 ve 15 Plus'ta ise bulunmuyor.

IPHONE 16'DA YENİ DÜĞME OLABİLİR


Gelecek yıl tanıtılacak iPhone 16 serisinden ilk bilgiler de gelmeye başladı. İddiaya göre Apple, Capture Düğmesi adı verilen bir yeniliğe ev sahipliği yapacak. Ne işe yarayacağı bilinmiyor ancak tahminler, iPhone SE modelindeki Ana Ekran Düğmesi gibi çalışacağı yönünde. Yani, fiziksel bir düğmeye basıyormuş gibi hissettirecek.

Kaynak : TGRT Haber

Kaynak:Haber Merkezi