Patateslerin haftalarca bozulmasını önleyen yöntem! Aşçıların kullandığı mutfak sırrı

Patateslerin haftalarca bozulmasını önleyen yöntem! Aşçıların kullandığı mutfak sırrı
"Patateslerin Haftalarca Bozulmasını Önleyen Yöntem! İşte lüks restoran ve otellerde çalışan aşçıların Kullandığı Mutfak Sırrı

Bugün sizlere patateslerin haftalarca bozulmasını önleyen etkili bir yöntemden bahsedeceğiz. Patates, mutfaklarımızın vazgeçilmez besinlerinden biri olmasına rağmen, maalesef kısa sürede bozulabilen bir sebze türüdür. Ancak aşçıların kullandığı özel bir yöntem sayesinde patateslerin tazeliğini uzun süre koruyabilirsiniz.

Çokça tükettiğimiz sebzelerden biri olan patatesin filizlenmesini önlemek ise aslında çok basit.

Sadece bu mutfak sırlarını bilmek gerekiyor.

Patateslerin filizlenmemesi için onları serin bir ortamda muhafaza etmelisin. Ortalama 20 derece altındaki sıcaklıklar, patateslerin sağlıklı saklanması için uygun bir ortamdır. Kısacası serin ortamlarda uzun süre saklanabilir. Karanlık bir yerde saklamalısın.

Patateslerin ayrıca filizlenmemesi için patatesleri soğan gibi kardeş sebzelerden uzak tutmak gerekiyor.

PATATES YANINA ELMA

İlginç bir diğer yöntemde mynet.com sitesinde yayınlanmıştı. Yayınlanan bu habere göre patatesleri uzun süre saklamak mümkün oluyor.

Patateslerinizi bulundurduğunuz yere koyacağınız bir adet elma onların çimlenmesini sağlayan gaza engel olacak ve çimlenmenin önüne geçecektir. Eğer bu şikayetten siz de sık sık yakınıyorsanız patatesleri beklettiğiniz sepetinizin içine bir adet elma koyun...

FİLİZLENMİŞ PATATES YENMEZ

Öte yandan filizlenmiş patateslerin yenmemesi gerekiyor. Patates filizlendiğinde zehirli bir besin haline geliyor.

Bu yüzden filizlenmiş patatesi tüketmemek en sağlıklısı.

EN SAĞLIKLI SAKLAMA YÖNTEMİ

On yıllardır patates saklayan büyüklerimiz ve usta aşçılar patatesleri saklarken aslında çok basit bir yöntem uyguluyor.

Patatesleri çuval, sepet ya da kutu içine yerleştirerek saklayın. Patatesleri saklarken plastik poşetlerin içinde tutmamalı. Mümkünse onları hava alabilen çuvalların, sepetlerin ya da kutuların içine koyarak saklamalısınız.

Patatesleri bu bilgiler sayesinde aylarca bozulmadan veya filizlenmeden saklamak mümkündür.

Kaynak: haberciniz.biz

Kaynak:Haber Merkezi