Rutubetli duvarı onunla silin, koku ve lekeyi yok ediyor! Üstelik duvar boyanmış gibi oluyor

Rutubetli duvarı onunla silin, koku ve lekeyi yok ediyor! Üstelik duvar boyanmış gibi oluyor
Rutubet, binalarda sıkça karşılaşılan ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir sorundur.

Duvarda rutubet oluşumunun birçok nedeni olabilir. Bu nedenlerin başında su sızıntıları, yetersiz havalandırma, yalıtım eksiklikleri ve bina malzemesinin nem emmesi gelir.

Su sızıntıları, çatı veya pencere kenarlarından gelen suyun duvarlara sızması sonucu rutubet oluşumuna yol açabilir. Yetersiz havalandırma ise özellikle banyo ve mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda rutubetin oluşmasına sebep olabilir. Ayrıca bina malzemelerinin nem emmesi de rutubet sorununa neden olabilir.

Rutubetin duvarda oluşturduğu zararlar arasında boya ve sıva dökülmeleri, mantar ve küf oluşumu, kötü koku ve sağlık sorunları bulunmaktadır. Bu nedenle rutubet sorununun ciddiye alınması ve önlem alınması oldukça önemlidir.

Rutubet sorununu çözmek için işte bilmeniz gerekenler

Rutubete veda

Rutubetli duvarları temizlemek için biraz beyaz sirke veya çamaşır suyu, su, bir miktar yumuşak bir sünger veya bez ve biraz eldiven gerekebilir.

Eğer beyaz sirke kullanacaksanız, bir kova suya biraz beyaz sirke ekleyin. Eğer çamaşır suyu kullanacaksanız, çamaşır suyunu suyla seyreltin.

Hazırladığınız sirkeli suyu veya çamaşır suyunu bir bez veya süngerle rutubetli bölgeye uygulayın.

Rutubetli alanı iyice silin ve ardından temiz suyla durulayın. Eğer çok fazla rutubet varsa, işlemi birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

Kaynak: ensonhaber.com

Kaynak:Haber Merkezi