Salçayı böyle saklayın! Asla küflenme sorunu oluşmuyor ve salça uzun süre dayanıyor

Salçayı böyle saklayın! Asla küflenme sorunu oluşmuyor ve salça uzun süre dayanıyor
Salça saklarken bilmeniz gereken tüyolar:

Salça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak salçayı uzun süre saklamak ve bozulmasını engellemek her zaman kolay olmayabilir. İşte size salçayı uzun süre taze tutmanın püf noktaları:

Salça hemen herkes tarafından tüketilebiliyor. Çünkü çeşitli şekillerde kullanılabiliyor. Örneğin sos yapılabiliyor, yemeklere eklenebiliyor ya da farklı şekilde değerlendirilebiliyor. Ancak kısa sürede küflenmesi birçok insanın moralini bozabiliyor. Bu nedenle zaman zaman salça küflenmesini yavaşlatabilen yöntemler de araştırılabiliyor.

Öte yandan salçanın küflenme sürecini adeta 3 kat yavaşlatabilen bir yöntem de bulunuyor. Bu nedenle salçanın söz konusu yönteme uygun şekilde saklanması tavsiye ediliyor.

hq720.jpg

SALÇANIN KÜFLENME SÜRECİNİ YAVAŞLATABİLEN YÖNTEM

Salçanın küflenme sürecini yavaşlatabilen çeşitli yöntemler denenebiliyor. Ancak bu yöntemlerden biri, küflenme sürecini adeta 3 kat yavaşlatabiliyor. Ayrıca söz konusu yöntem pratik bir şekilde uygulanabiliyor.

Salçanın küflenme sürecini zeytinyağı yöntemi ile yavaşlatmak mümkün olabiliyor. İşte zeytinyağı yönteminin uygulanışı;

· Satın alınan salça, cam bir kavanozun içerisine yerleştirilir.

· Devamında kenar ve yüzey kısımlarındaki pürüzler güzelce temizlenir ve düzlenir.

· Ardından üzerine tüm yüzeyi kaplayacak biçimde zeytinyağı eklenir.

· Bu işlemin sonucunda salçanın küflenme sürecini yavaşlatmak mümkün olabilir

Salçayı bu püf noktalarına dikkat ederek sakladığınızda, asla küflenme sorunu oluşmayacak ve salça uzun süre dayanacaktır. Böylece, favori yemeklerinizde her zaman taze ve lezzetli salça kullanabilirsiniz."

Kaynak: Aksam.com.tr

Kaynak:Haber Merkezi