Uçuğu yok eden yöntem. 1 damlası bile uçuk sorunundan kurtarmaya yetiyor

Uçuğu yok eden yöntem. 1 damlası bile uçuk sorunundan kurtarmaya yetiyor
Uçuk sorunundan kurtaracak yöntem. İşte uçuğu önleyen yöntem

Uçuk, genellikle dudak, ağız içi veya cinsel organlarda görülen, ciltte kabarcıkların oluşturduğu bir enfeksiyon hastalığıdır. Uçuk, herpes simpleks virüsünün neden olduğu bir enfeksiyon sonucunda ortaya çıkar. Bu virüs, vücutta bulunan sinir hücrelerine yerleşerek zaman zaman aktifleşir ve uçuğa neden olur.

Uçuğun ortaya çıkmasında birkaç etken rol oynayabilir. Bağışıklık sisteminin zayıflaması, stres, yorgunluk, adet dönemi, güneş ışığına maruz kalma, soğuk hava, hormonal değişiklikler ve enfeksiyonlar uçuğun ortaya çıkmasını tetikleyebilir. Ayrıca, bazı kişilerde genetik yatkınlık nedeniyle uçuk daha sık ortaya çıkabilir.

Uçuğun ortaya çıkmasını engellemek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Özellikle stresten uzak durmak, düzenli uyku düzenine sahip olmak, güneş koruyucu kullanmak, dengeli beslenmek ve bağışıklık sistemini güçlendirecek aktiviteler yapmak uçuğun oluşma sıklığını azaltabilir.

Tek damlası yetiyor…

Nadirde olsa kısa sürede ve kendiliğinden geçebilen uçuklar çoğu zaman tedavi edilmeye ihtiyaç duyar. Evde çeşitli doğal yöntemler ile de tedavi edilmesi mümkün olan uçuklar o besin sayesinde kısa sürede yok oluyor.

Sağlığımız için oldukça faydalı olan süt uçuk üzerinde de oldukça olumlu etkilere sahiptir. Süt, uçuğun büyümesini ve çıkmasını önleyen en sağlıklı besindir.

Uçuğun çıkacağı bölgeye süt uygulayarak deriyi nemlendirebilir, uçuğun şiddetli ağrılarından kurtulabilirsiniz. Uygulama yapmak için pamuğa bir miktar süt damlatıp uçuğunuzun üzerinde 2-3 dakika bekletin. Bunu günde en az 2 kez tekrarlayın.

Bu yöntemi uçuğun üzerine düzenli olarak uygulamanız uçuğunuzun büyümeden geçip gitmesini sağlayacak.

Kaynak: Ensonhaber.com

Kaynak:Haber Merkezi