Vücudu çamaşır suyu gibi temizleyen karışım. Etkileri çok fazla olan Zencefil Shot

Vücudu çamaşır suyu gibi temizleyen karışım. Etkileri çok fazla olan Zencefil Shot
Vücudu çamaşır suyu gibi temizleyen karışım belli oldu.

Zencefil shot, son dönemde popülerliği artan ve birçok sağlık faydası bulunan bir içecek haline gelmiştir. Özellikle vücut için oldukça etkili olan bu karışım, adeta vücudu çamaşır suyu gibi temizler.


Zencefil shotun etkileri oldukça fazladır. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücuttaki toksinleri temizler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda sindirim sistemini düzenler ve metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Bunun yanı sıra, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde iltihaplanmayı azaltır ve kas ağrılarını hafifletir.

maxresdefault-002.jpg

Yeniçağ'da aktarılanlara göre; Zencefil shot yapmak için, 1 parmak büyüklüğünde soyulmuş ve dilimlenmiş taze kök zencefili, yarım limonu, 1 çay kaşığı toz zerdeçalı, bir portakal veya iki mandalinayı, bir tutam karabiberi ve bir bardak suyu aynı anda meyve sıkacağının içerisine atıp çekin. Tortulu bir karışım elde edeceksiniz. Bu karışımı süzüp bir şişeye veya sürahiye aktarın. Zencefil shotunuzu her sabah bir bardak içebilirsiniz.

Zencefil shotunun tadı baharatlı ve acı olabilir, bu yüzden içerken dikkatli olun. Zencefil shot tüketmeden önce doktorunuza danışmanızı öneririm, çünkü bazı durumlarda yan etkilere neden olabilir. Örneğin, kan sulandırıcı ilaç kullananlar, hamileler, emzirenler veya safra taşı olanlar zencefil shot tüketmekten kaçınmalıdır.

Kaynak:Haber Merkezi