Zeytin çekirdeğini çöpe atmamalısınız. Bakın zeytin çekirdeği ne fayda sağlıyor

Zeytin çekirdeğini çöpe atmamalısınız. Bakın zeytin çekirdeği ne fayda sağlıyor
Zeytin çekirdeğini çöpe atmamalısınız. Çünkü zeytin çekirdeği birçok fayda sağlıyor. Zeytin çekirdeği, antioksidanlar bakımından zengin bir kaynaktır. Antioksidanlar vücudunuzdaki serbest radikallerle savaşarak sağlıklı bir yaşam için önemlidir.

Zeytin çekirdeğinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

Genellikle çöpe atılan zeytin çekirdeği aslında birçok açıdan insan sağlığına katkı sağlayabilir.

İşte zeytin çekirdeğinin faydaları hakkında bilmeniz gerekenler.

Zeytin çekirdeği, antioksidan bakımından oldukça zengindir. Antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücreleri korur ve yaşlanmayı geciktirir. Ayrıca antioksidanlar kanser, kalp hastalıkları ve diğer birçok hastalığa karşı koruyucu etki gösterebilir.

Bunun yanı sıra zeytin çekirdeği, cilt sağlığı için de faydalıdır. İçerdiği antioksidanlar sayesinde cildin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Ayrıca zeytin çekirdeği yağı, ciltteki kuruluk ve tahrişleri gidermede etkili olabilir.

KANSERE KARŞI KORUR

Zeytin çekirdeğinin antioksidan yönünden zengin yapısı, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek vücudun direncini artırır. Zararlı maddelerin yok edilmesinde önemli bir görev üstlenen antioksidanların görevleri kendi içinde farklılık gösterir. Zeytin çekirdeğinde bulunan polifenollerin görevi ise hücre tamiri yapmaktır.

REFLÜYÜ İYİLEŞTİRİR

Mide yanmasının en ciddi boyutu ülser hastalığı olmaktadır. Ülser tanısı yapılan hastaların doktor onayı aldıktan sonra zeytin çekirdeği tüketmesi önerilmektedir. Mide asitlerini düzenlediği için kişilerin daha rahat hissetmesini sağlar. Mide dostu olması zeytin çekirdeğinin faydası olarak bilinir. Uzmanlar zeytin çekirdeği reflü ve ülser gibi hastalıklarını iyileştirir yorumunu yapmaktadır.

Kaynak: CNN TÜRK

Kaynak:Haber Merkezi