Abdullah KALKAN

Abdullah KALKAN

Marka Şehire Doğru

Şehirler de tıpkı canlılar gibi güncel kalmak ve bir özellikleri ile gündemde kalmalıdır. Bir artısı olmayan ve gündemde kalamayan her şey unutulmaya mahkumdur. Yakınlarımızda Mardin ve Midyat bu konuya kanıt olarak görülmelidir.

Yıllar öncesini hatırlayın kadim şehir Mardin’in yüzyıllara dayanmış yapıları maalesef insan eliyle yıkılmaya başlanmıştı.O güzelim taş evler yıkılıp betonarme yapılara dönüştürülüyordu. Dönemin belediye başkanı bu talanı durdurmak iç,n maalesef bir yalanı yaymak zorunda kaldı. Başkan bazı çevrelere ilin UNESCO’nun dünya mirası listesine alındığını, eski yapılara zarar verenlerin büyük ceza alacağını yaydı. Bu söylentiler kulaktan kulağa yayılarak il geneline yayıldı. Öyle bir dönem geldi ki kimse artık eski yapılara zarar vermemeye başladı. O günden sonra şehir eski ruhunu korudu ve şimdilerde ilçeleri ile birlikte marka şehir olmayı başardı.

Konuyu ilçemiz özeline çekersek bu şehir de ez az Mardin kadar marka şehir olmayı hak etmektedir. Milattan Önce iki binlere uzanan köklü geçmişi, bir çok kavime ev olarak biriktirmiş olduğu yaşanmışlıkları derlendiğinde Cizre’mizin makus talihi komple değişecektir.

Özellikle hafta sonları Mardin, Midyat ve hatta Beyazsu dahil olmak üzere civarımıza binlerce yerli ve yabancı turist akın etmektedir.Bu tür organizasyonlar yerelde halka gelir olarak yansımakta ve halkın refah seviyesi yükselmektedir.

İnsanlığın ikinci babası olarak bilinen Hz Nuh Aleyhi selamın kabrine ev sahipliği yapan bu güzide ilçe tarihi yapılarını kaybetmekle kalmamış maalesef gastronomi , sosyal yaşam ve tarihe ışık tutmuş bir çok alimine rağmen unutulmaya yüz tutmuştur.

Yazılı ve sözlü edebiyatımızda çok büyük öneme sahip Mem u Zin tek başına bile iyi tanıtılırsa hem yurt içi hemde yurt dışından yüzlerce turist çekecektir. Sosyal medyanın dünya gündemi oluşturmaya kadir olduğunu düşünürsek hepimiz bu konuya odaklanmalı ve ilk adımı bu gün atmalıyız.

İnanıyorum ki bir iki tane sosyal medya fenomeni biraz gayretle ilçemizi tanıtırsa bu tanıtımlar harika bir etki yapacaktır.

Hiçbir şey için geç kalmış sayılmayız. Haydi hepimizin geleceği için şimdi, hemen şimdi ilk adımı atalım

Bu yazı toplam 630 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah KALKAN Arşivi