Cizre Belediye Eş Başkanları Güler Yerbasan ve Abdurrahim Durmuş mazbatasını aldı

31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde DEM Parti’den Cizre Belediye Başkanı Seçilen Güler Yerbasan ve Eş Başkan Abdurrahim Durmuş mazbatasını aldı.

dsc-0183.jpg

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 42.480 oy alarak DEM Parti’den Cizre Belediye Başkanı Seçilen Güler Yerbasan Başkanlık Mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Müdürü Şirin Keskin’den alırken, Eş Başkan Abdurrahim Durmuş’a da mazbatasını DEM İlçe Başkanı Yılmaz Sanrı verdi. Mazbatalarını alan Eş Başkanlar Cizre Belediye Binasına giderek göreve başladı.

dsc-0143.jpg

Cizre Belediye Başkanı Güler Yerbasan ile birlikte DEM Parti’den Belediye Meclis üyeliğine seçilen Belediye Meclis Üyeleri de mazbatalarını aldı. Mazbatalarını alan Cizre Belediye Başkanı Güler Yerbasan ve Belediye Meclis üyeleri geniş bir kalabalık ile geniş güvenlik önlemleri altında Cizre Belediye Binasına gidip göreve başladı.

dsc-0154.jpg

Mazbatalarını almak için DEM Parti ilçe binasında biraraya gelen ve aralarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Şırnak Milletvekilleri Mehmet Zeki İrmez, Nevruz Uysal Aslan, Silopi Belediye Eş Başkanları, İl ve İlçe Yöneticileri ve çok sayıda vatandaş ile birlikte geniş güvenlik önlemleri altında İlçe Seçim kuruluna doğru yürüyüşe geçti. Yol güzergâhında bulunan esnafları da selamlayan Eş Başkanlar Güler Yerbasan ve Abdurrahim Durmuş’a vatandaş ve esnaflarda alkışlarla karşılık verdi.

dsc-0204.jpg

61.913 seçmenin sandık başına gittiği 31 Mart’ta Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 42.480 oy alarak Cizre Belediye Başkanlığına seçilen Güler Yerbasan’a Başkanlık mazbatasını ilçe seçim kurulu müdürü Şirin Keskin takdim ederken, Eş Başkan Abdurrahim Durmuş’a da mazbatasını DEM İlçe Başkanı Yılmaz Sanrı takdim etti.

dsc-0320.jpg

DEM Parti’den Cizre Belediyesine Meclis üyesi olarak seçilen Meclis Üyelerine de mazbatalarını Şırnak Milletvekili Nevruz Uysal Aslan ve parti yöneticileri tarafından takdim edildi. dsc-0388.jpg

Mazbatalarını alan Eşbaşkanlar Yerbasan ve Durmuş kalabalık bir kitle ile birlikte Cizre Belediyesine doğru yürüyüşe geçti.Yürüyüş esnasında kalabalığın arasından sloganların atılması üzerine güvenlik güçleri müdahale ederek uyarıda bulunup tekrarlanması halinde müdahale etmek zorunda olduklarını kitleye iletti.

dsc-0429.jpg

Alkış, coşku ve zılgıtlar eşliğinde Cizre Belediye Binasına gelen kalabalık kitle iki dönem boyunca Kayyum tarafından yönetilen Belediye Başkanlığını kazanmanın coşkusunu zılgıtlar atarak kutladı.

dsc-0216.jpg Belediye Bahçesindeki kalabalığa hitaben Kürtçe Kısa bir konuşma yapan Cizre Belediye Başkanı Eş Başkanları Güler Yerbasan ve Abdurrahim Durmuş,vermiş oldukları destekten dolayı tüm Cizre Halkına teşekkür ediyoruz dedi.

dsc-0206.jpg

Eş Başkanlar yapılan konuşmaların ardından Cizre Belediye Binasına geçip belediye hazır bulunan personellerle tanışıp göreve başladı.

dsc-0210.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.