Cizre'de Down Sendrumlular Farkındalık Günü Kutlandı

Cizre'de Down Sendrumlular Farkındalık Günü Kutlandı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü farklı etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı.

Cizre’de 2018 yılından Karakoldan okula dönüştürülen ve 72 özel gereksinimli öğrencinin eğitim gördüğü Özel Eğitim Okulunda düzenlenen 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü renkli görüntülere sahne oldu.

cizrede-down-sendrumlular-farkindalik-gunu-kutlandi-2.jpg

Etkinliğe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Şube Müdürü Mevlüt Gayirinal, kurum Müdürleri, Ak Parti Cizre Belediye Başkan Adayı Ömer Yıldız, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Cizre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şahan İke, bugün dünya Down Sendrumlular Farkındalık Günü ama farklı farklı engelli guruplarında olan çocuklarımız, gençlerimiz ve öğrencilerimiz var. Bunlarla ilgili de ilçemiz özelinde yoğun bir çalışmanın içerisindeyiz. ”dedi.

cizrede-down-sendrumlular-farkindalik-gunu-kutlandi-3.jpg

İke; ”özellikle bu tarz günler bu farkındalığın oluşması. Onların tekrardan hatırlanması, yaşadıkları sorunların ve problemlerin ortadan kaldırılmasına dönük çözüm arayışlarının olması hasebi ile önemli günlerdir. Bu anlamda eğitim ve öğretim sürecinde olan bir okulumuzun da böyle bir günü kutluyor olması da bizim için önemli.Artı bir kromozom fazla olan bireylerimizin yaşamlarında kolaylıklar sağlamak ve onlara yardımcı olmak amacı ile biz eğitim camiası olarak ta elimizden gelen gayretin içerisindeyiz.”

cizrede-down-sendrumlular-farkindalik-gunu-kutlandi-1.jpg

Bu anlamlı gününün +1 Kromozoma sahip birey ve aileler için önemli bir gün olduğuna vurgu yapan Cizre Özel Eğitim Okulu Müdürü Süleyman Özdemir,”2011 yılında tüm dünyada Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, Down Sendromlu bireylerin ayrımcılığa ve olumsuz tutumlara maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek ve mevcut çalışma imkânları ile iş sahalarını artırmak amacıyla, Birleşmiş Milletler 21 Mart'1 Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan etmiştir. Bu nedenden dolay her yıl üçüncü ayın 21. Günü farkındalık günü olarak kabul edilmiştir.” Özdemir,”Down Sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, bireyin hayati boyunca devam eden bir farklılıktır. Erken ve sürekli egitim ile beraber down sendromlu bireyler arkadaş edinebilir, okula gidebilir, iş edinebilir, hayatları ve gelecekleri için karar verebilirler.”

cizrede-down-sendrumlular-farkindalik-gunu-kutlandi-5.jpg

Yapılan konuşmaların ardından program Vals Gurubu gösterisi, Folklör gösterisi, reyhani oyunu, parkur oyunu ve müzik dinleti ile devam etti.Program sonunda Down Sendrumlu çocuklar programa katılan davetliler ile birlikte okulun bahçesinde davul zurna eşliğinde halay çekerek keyifli bir zaman geçirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.