Cizre’de olaylı Nevruz Kutlaması

Şırnak’ın Cizre İlçesinde DEM Parti tarafından düzenlenen Nevruz Kutlaması halayla başladı. İzinsiz gösteri ile sona erdi. Birçok kişi gözaltına alındı.

cizrede-olayli-nevruz-kutlamasi-2.jpg

DEM Partinin Cizre’de düzenlediği Nevruz Kutlamalarından sonra izinsiz gösteri düzenleyip polise taşlarla saldıran guruplara polis tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti.

cizrede-olayli-nevruz-kutlamasi-3.jpg

DEM Parti İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Mahallesi Bozalan TOKİ Konutları önünde düzenlenen ve canlı müzik eşliğinde halayların çekildiği Nevruz Kutlaması sonrası Polis ve Polis araçlarına taşlarla saldırıp izinsiz gösteri düzenleyen göstericilere polis müdahale etti.

cizrede-olayli-nevruz-kutlamasi-7.jpg

Nevruz Kutlamalarının ardından evlerine dönen vatandaşların arasından çıkan yüzleri kapalı bir gurup gösterici Polis ve Polis araçlarına taşlarla saldırdı. Polisin dağılın uyarılarına rağmen dağılmayıp eylemlerini sürdürmeye çalışan guruplara polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisin Müdahalesi ile Konak Mahallesinin ara sokaklarına giren ve polise saldırmaya devam eden gösterici gurup çok sayıda polis ekibinin müdahale etmesi ile dağıtıldı.

cizrede-olayli-nevruz-kutlamasi-8.jpg

İzinsiz gösteri düzenleyip Polis ve polis araçlarına saldırdıkları tespit edilen birçok kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

cizrede-olayli-nevruz-kutlamasi-9.jpg

cizrede-olayli-nevruz-kutlamasi-10.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.