DEM parti Şırnak’ta seçimlerin yenilenmesi için başvuruda bulundu

DEM parti Şırnak’ta seçimlerin yenilenmesi için başvuruda bulundu
Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti), 'taşımalı seçmenlerle halkın iradesinin gasp edildiği' gerekçesiyle Şırnak’ta seçimlerin yenilenmesi için il seçim kuruluna başvurdu.

(DEM Parti) Şırnak İl Örgütü, kente yapılan seçimlere ilişkin Şırnak Merkez İl Seçim Kurulu’na itiraz ’da bulundu. Bugün Şırnak DEM parti binası önünde toplanan partililer, kentte yapılan seçimlere ilişkin İl seçim kuruluna yürüyüş yapmak isterken, polis ablukasıyla karşılaştı. Güvenlik güçleri ile uzun süren müzakereler sonucu milletvekillerin yürüyüşlerine izin verildi. polis eşliğinde parti binası önünden seçim kuruluna yürüyüşe geçen Şırnak Belediye Başkan Adayı Hacı Turan Saltan, Eşbaşkan adayı Berivan kutlu Milletvekili Zeki İrmez ve vekil Nevroz Uysal Aslan Şırnak adliyesine giderek, ‘taşımalı seçmenlerle halkın iradesini gasp edildiği’ gerekçesiyle il seçim kuruluna başvuruda bulundular.

a13adccd-f313-4c46-9924-7d2884515d0b.jpgSeçim sonucuna itiraz eden ve seçimin yenilenmesini talep eden heyet adına bir açıklama yapan DEM Parti Şırnak Milletvekili Zeki İrmez, “ Şırnak ilimizde gerçekleşen seçim usulsüzlüklerine ilişkin biz bugün parti binamızda toplandık. Cumhuriyet başsavcılığına bu usulsüzlükleri gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunmak için bir araya geldik. Parti binamız tamamen polisler tarafından ablukaya alındı. Heyet olarak gelip, başvurumuzu yaptık. Şuan itibariyle halkımız tek tek gelip başvurularını yapıyorlar. Tabi ki bunun takipçi olacağız. Seçim gününde İlçe seçim kurulu nezdinde itirazlarımızı yapmıştık. Bugün il seçim kuruluna itirazlarımızı yaptık. Büyük ihtimalle bugün değerlendirmeye alacaklar. Değerlendirmeden sonra tabiki takip edeceğiz. Bu işler nereye kadar sürerse sürsün ebetteki takip edeceğiz. Ama halkımızın nezdinde DEM parti olarak gösterdiğimiz eş başkanlarımız Şırnak belediye Başkanı olarak görmektedir. Çünkü aldığımız netice ortadadır. Maalesef AKP-MHP iktidarının ortaya koydukları usulsüzlüklerden dolayı, taşımalı seçmenden dolayı, halkımız bunuda görüyor. Bunun peşini bırakmayacağız. “diye ifade etti.97ac4522-2863-439d-8e0e-aec66adf03f7.jpg32fd1d95-f245-424c-8d34-b6c42c403d4f.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.