Bakan Bayraktar Müjdeyi Verdi: Koca Yusuf TP1500, Gabar'da Sondaj Çalışmalarına Başladı

Bakan Bayraktar Müjdeyi Verdi: Koca Yusuf TP1500, Gabar'da Sondaj Çalışmalarına Başladı
Koca Yusuf TP1500 Gabar’daki Şehit Aybüke Yalçın Petrol Sahası 42’nci kuyuda sondaj çalışmalarına başlarken, açıklama ise Bakan Bayraktar'dan geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada, yeni sondaj çalışmalarının başladığını duyurdu.

"Bakan Bayraktar, "Yerlileştirme hedefimiz doğrultusunda geliştirilen sondaj kulesi "Koca Yusuf TP1500" Gabar’daki Şehit Aybüke Yalçın petrol Sahası 42’nci kuyuda sondaj çalışmalarına başladı" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin en çok petrol üreten şehri Şırnak olduğunu belirten Bayraktar, günlük üretimin 40 bin varili aştığını söyledi.

Bakan Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:"Gabar keşfi Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir. Şırnak ilimiz, Türkiye’nin açık ara en çok petrol üreten ili haline geldi.

Türkiye Petrolleri 2016’nın başında 33 bin varil petrol üretiyordu. Bugün sadece Gabar günlük 40 bin varil üretimi geçmiş durumda. Hedefimiz Gabar’ın yıl sonunda günlük 100 bin varil üretimine ulaşmak. Bu konuda yoğun bir çalışma devam ediyor".

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.