Şırnak barajına ait canlı balıkların satışları başladı

Şırnak barajına ait canlı balıkların satışları başladı
Şırnak’ta sürdürebilir proje kapsamında Uludere İnceler Barajı'na bırakılan canlı alabalık ve somon balıklarının satışları başladı.

Şırnak Üniversitesi, Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Şırnak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ortak yürüttüğü Sürdürülebilir Alabalık Projesi hedeflenen çalışmalara ulaşmaya başladı. Proje sayesinde canlı alabalık satışları da başladı.3.jpgŞırnak Üniversitesi, Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Şırnak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından ortak yürütülen Sürdürülebilir Alabalık Projesi 2022 yılı itibari ile faaliyetlere başladı. Proje kapsamında, Şırnak bölgesinden balık yetiştiriciliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

BALIKLAR ŞIRNAK’TAN

Sürdürülebilir Alabalık Projesi kapsamında önemli seviyedeki üretim sağlanması ile Şırnak Üniversitesi alabalık satışına başladı. Bir alabalık ortalama 350-400 gram ve bir adet somon balığı ise 2-2,5 kilogram arası denk geliyor. Alabalık ve somon balığı fiyatı da kilogram başına 150 TL olarak belirlendi. Üniversite balık satışı için online sipariş formu hazırlayarak talepler almaya başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.