Şırnak ve İlçelerinde 3 Gün Sürecek Toz Taşınımı Uyarısı!

Şırnak ve İlçelerinde 3 Gün Sürecek Toz Taşınımı Uyarısı!
Şırnak ve ilçelerinde 9 Mayıs Perşembe akşam saatlerinden başlayarak 12 Mayıs Pazar günü sabahına kadar devam edecek olan toz taşınımı uyarısı yapıldı. Şırnak Valiliği tarafından vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Akşam saatlerinden itibaren, ülke genelinde Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkili olması bekleniyor. Meteoroloji 15'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, toz taşınımı konusunda uyarıda bulunurken, Şırnak Valiliği de 3 gün boyunca devam edecek olan toz taşınımı nedeniyle vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu

Şırnak Valiliği tarafından yapılan duyuruda",Türkiye, Arap yarımadası ve Afrika'dan gelen çöl tozlarının etkisine girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve Meteoroloji 15.nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi toz taşınımı uyarısında bulunuldu.

Bölgemiz genelinde bu akşam saatlerinden itibaren (09.05.2024 Perşembe) Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkili olacağı tahmin ediliyor. Cuma günü etkisini arttırması beklenen toz taşınımının 12.05.2024 Pazar sabah saatlerinden itibaren bölgemizi terk edeceği tahmin edilmektedir.

Toz taşınımının bölgemizde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

20240509-185108.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.