Sel sonrası Şırnak ve ilçelerinde hayat normale döndü

Sel sonrası Şırnak ve ilçelerinde hayat normale döndü
Şırnak Merkez Cizre ve Uludere ilçelerinde dün gece aniden bastıran sağanak yağış ve sonrasında yaşanan sel felaketinin ardından hayat normale döndü.

Şırnak merkez ve tüm ilçelerinde olumsuz hava koşulları sonrası yaşanan sel felaketi ucuz atlatıldı.Çok sayıda ev ve işyerlerinin zarar gördüğü selde can kaybı ise yaşanmadı.

Cizre,Uludere ve Şırnak merkezde dün iftar vakti dolu ile karışık yağan şiddetli yağış cadde ve sokaklarda su taşkınlarına neden oldu.Cizre’de sağanak yağış sonra oluşan sel nedeni ile ilk belirlemelere göre 38 ev ve 5 iş yeri sel sularından zarar gördü.Sur, Cudi ve Nur Mahallesinin büyük bir bölümü selden etkilendi.Vatandaşlar iftar vaktinde canının ve malının derdine düşmeye başladı.

whatsapp-image-2024-03-22-at-11-51-54.jpeg

Cizre’de yaşanan ve çok sayıda iş yeri ve evin etkilendiği selden sonra bugün hayat normale döndü.Esnaflar iş yerini açarken vatandaşlarda rutin hayatlarına devam etmeye başladı.Sel sonra ilçe kaymakamlığı tarafından oluşturulan zarar tespit komisyonu ise selden zarar gören ev ve iş yerlerini tespit etmek için çalışmalarına devam ederken,belediye temizlik birimi ekipleri de caddeleri temizlemeye başladı.

Şırnak'ta Dolu Yağışı gece boyu sürdü yerler beyaza büründü

Cizre'de yağmur Şırnak Merkezde ise dolu yağışı etkili oldu.Akşam saatlerinde yağmur ile karışık yağmaya başlayan dolu yağışı cadde ve sokakları beyaza büründürürken vatandaşlar ve seyir halindeki araçlar zor anlar yaşadı.

Uludere'de Sel nedeni ile yollar çöktü

Uludere ilçesinde etkisini büyük ölçüde hissettiren sağanak yağış derelerin taşmasına, yolların bozulmasına ve araç ulaşımının aksamasına neden oldu.Ekipleri yoldaki ulaşım aksamasını ve oluşabilecek bir felakete karşı gece boyu çalışmalarını sürdürdü.

Şırnak Valisi Sel Sonrası Cizre'de incelemelerde bulundu

Şırnak Valisi Cizre'de yaşanan sel sonrası selin yaşandığı mahalleri tek tek dolaşıp yaşanan mağduriyeti ve oluşan hasarı yerinde tespit etti.Vali Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir ve ilgili kurum müdürleri ile birlikte selin yaşandı Cudi,Su ve Nur Mahallelerinde incelemelerde bulunup vatandaşların sorunlarını dinleyip, ekiplere gerekli talimatları vererek çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Dere Yatağındaki Su Kanalındaki su taştı ev ve işyerleri su altında kaldı

Cizre'deki selde Nur Mahallesi dere sokaktan geçen su kanalındaki yağmur sularının taşması sonucu şuana kadar tespit edilen 38 ev ve 5 iş yeri sel sularından zarar gördü.

Zarar tespit komisyonunun zarar tespit çalışmaları sürüyor

Cizre başta olmak üzere Şırnak Merkez ve Uludere ilçesinde yaşanan sel sonrası oluşturulan zarar tespit komisyonu dün geceden bu yana başlatmış oldukları zarar tespit çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.Sel sonrası Mahalle Muhtarlarının tespit ettiği ev ve iş yerleri ilgili komisyona bildiriliyor. Ev ve işyerleri zarar gören vatandaşlarda bireysel olarak başvurularını yapmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.