Şırnak'ta bunu yapan büyük ceza alır! satması ve avlanması yasaklandı

Şırnak'ta bunu yapan büyük ceza alır! satması ve avlanması yasaklandı
Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri av yasağı döneminin 1 Nisan'da başladığını bildirerek, 30 haziran 2024 kadar devam edileceğini açıkladı. Açıklamada, Satması ve avlanması yasaklandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılana açıklamada, Şırnak sınırları içerisinde yer alan bütün doğal göl, gölet, baraj göleti, akarsu gibi iç sularda olup 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında sazan, kadife, sıraz, yayın, şabut, tatlısu kefali ve diğer balık türleri için av yasağının 1 Nisan ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasında başladığını belirti. Yasağa uymayanlar hakkında adli para cezası verileceği bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi: “ Su sıcaklığına bağlı olarak Nisan Mayıs Haziran ayları iç su balıklarının üreme yumurtlama dönemidir.Av yasağı döneminde amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yasaktır. Yasak boyunca yetiştiricilik ve deniz balıkları hariç, diğer iç su balıklarının her ne suretle olursa olsun avlanması, satışı ve nakli yasaktır.b1562a3a-5400-4e37-9735-63d3cb07796b.jpgAvlanmanın yasak olduğu tarihler arasında avlanan ve su ürünlerini satan kişiler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde idari para cezası uygulanacaktır.

Avlanma yasakları, su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi arttırmak, iç sularımızdaki su ürünlerinin kalite ve stoklarını korumak, ekonomik türleri geliştirmek için kısaca balıkçılığımızın ve balıkçıların geleceği için konulmuştur.resim.jpgBALIK NESLİNİ YOK ETMEYELİM, AVLANMA YASAĞINA UYALIM, UYMAYANLARI UYARALIM.

Bütün ikazlara rağmen yasaklara uymayanları Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerine, en yakın Emniyet ve Jandarma birimlerine, Belediye Zabıta ekiplerine bildirmeleri su ürünlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz etmektedir. Kamuoyuna önemle duyurulur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.