Şırnak’ta kebaba dev zam!

Şırnak’ta kebaba dev zam!
Son dönemde artan girdi maliyetleri ve hem beyaz hem de kırmızı ete gelen üst üste zamların ardından lokantacılar da tarifelerini yenilemek zorunda kaldı. Yeni tarifede etli yemeklerin fiyatları dikkat çekti.

Şırnak’ta yeni vergiler ve zamlar vatandaşı bir hayli zorlarken, bir zam haberi de Kebaba geldi.Şırnak’ta, ocak ayından sonra et fiyatlarına gelen 190 TL’lik zammın ardından bir zam haberi de kebaba geldi.a7ad374e-ef67-491a-a776-4ce6c3b08d7d.jpgKentte bulunan lokanta işletmeleri en son 180 TL’den satılan Kebap fiyatlarında artışa giderek kebap fiyatı 200 TL’ye çıkardı.

Lokanta işletmeleri, kebaba yapılan zammı ocak ayından bu yana ete gelen zamdan ve gider masraflarının artışından kaynaklı yaptıklarını söylediler.2069b363-855e-45d4-bdac-4db1b385dacf.jpg

Adana kebap tarifi en kolay nasıl yapılır? sorusunun cevabında parmak yedirten bir lezzet saklı! Gastronomi şehri Adana’nın seçkin lezzetlerinden biri olarak ön plana çıkan bu yemek, etin en güzel hâli ve eşsiz lezzetin vücut bulmuş versiyonu durumunda.

Dağ yaylalarının doğal ortamında büyümüş, en az bir yaşına gelmiş erkek koyunun eti özenle işlenir. Et, yağ, sinir, damar ve zarları ayrılır ve ardından et parçaları bir gün boyunca dinlendirilir. Dinlendikten sonra, özel bir keskin bıçak olan "zırh" ile et kıyılır. Kıyılmış etin yüzde 30 kadarı, aynı şekilde zırh ile kıyılan kuyruk yağıyla karıştırılır. Kıyılmış et, kıyılmış kuyruk yağı, kırmızı pul biber ve tuzla yoğrulur. Bu karışım, Adana kebabının temel bileşenini oluşturur. Yoğrulmuş karışım bir kez daha zırh ile kıyılır ve en az 4-5 saat boyunca buzdolabında dinlendirilir.

Hazırlanan karışım, yaklaşık 0,5 cm kalınlığında, 3 cm genişliğinde ve 90-120 cm uzunluğunda şişlere dikkatlice yerleştirilir. Şişlendikten sonra etler yaklaşık 1 saat boyunca şişte dinlendirilir. Bu aşama, etin suyunun tamamen akması için önemlidir. Saplama sırasında, etin sıkıca şişte kalmasını sağlamak için suya batırılmış ellerle et hafifçe düzeltilir. Bu adım, fazla suyun etin lezzetini bozmaması için gereklidir.

Bir porsiyon Adana kebabı ortalama olarak 180 gramdır. "Bir buçuk" olarak adlandırılan daha büyük boyutlu Adana Kebabı'nın et miktarı ise 270-280 gram arasında değişir.

Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler

500 gr kıyma.

1 adet soğan.

100 gr kuyruk yağı ya da iki yemek kaşığı tereyağ

2 diş sarımsak.

1 adet kapya biber.

1 çay kaşığı biber salçası(benimki çok kıvamlı o yüzden az ekledim.)

Tuz, karabiber, isteğe bağlı pul biber de koyabilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.