Şırnak'ta Serçe Kuşları Şehir Merkezlerinde Yuva Yapıyor

Şırnak'ta ilkbaharın gelmesiyle birlikte, serçe kuşları şehir merkezlerinde evlerin balkonlarını ve çatı katlarını yuva yapmak için tercih ediyor. Vatandaşlar, bu doğa olayını anbean kaydediyor.

Doğanın muhteşem bir gösterisi olan serçe kuşlarının yuva yapması, her yıl olduğu gibi bu mevsimde de çatı katlarına ve balkonları tercih etmeleriyle gözlemleniyor. Gagalarıyla günlerce çalı çırpı toplayan serçeler, adeta birer mühendis gibi hareket ederek yuvalarını örmeye başlıyorlar.

whatsapp-image-2024-04-25-at-10-40-11-1.jpeg

Şırnak merkezde bulunan evlerin balkonları çatı katları ve klima arkalarında uygun gördüğü her yere yuva yapan serçe kuşları her yıl olduğu gibi bu yıl da aynı yerleri seçti. Bu doğal yaşantılarını gören vatandaş hem kameraya alıyor hem de büyük bir ilgiyle izliyorlar. Kimi zaman da balkonlarındaki bu doğal konuklarına misafirperverlik gösteriyorlar. Serçelerin yorulmadan günlerce taşıdıkları çalı çarpıyla ördükleri yuvalarını, çevredeki insanların dikkatini çekiyor ve doğanın sıra dışı güzelliklerine olan hayranlıklarını daha da arttırıyor.

whatsapp-image-2024-04-25-at-11-17-02.jpeg

ekran-goruntusu-2024-04-25-113439.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.