Şırnak'ta Tarım Verimliliği Teknik Komitesi Toplantısı

Şırnak'ta Tarım Verimliliği Teknik Komitesi Toplantısı
Şırnak'ta bitkisel üretimin planlamasına yönelik teknik komite toplantısı gerçekleştirildi.

Şırnak'ta bitkisel üretimin planlamasına yönelik teknik komite toplantısı, Şırnak Vali Yardımcısı Talha Altuntaş başkanlığında, İl Teknik Komite üyelerinin katılımlarıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

whatsapp-image-2024-05-10-at-10-39-52.jpeg

5488 sayılı Tarım Kanununun 7.maddesine istinaden hazırlanan "Tarımsal Üretimin Planlaması "Hakkında Yönetmelik, Uygulama Esasları, Tebliğler vs. ilgili mevzuat gereğince düzenlenen toplantıda İlimizin Bitkisel Üretim planlamasının uygulanabilirliği açısından yol ve yöntemler ile birlikte hangi ürünlerin İlimiz açısından önemli olacağı konuları değerlendirildi.

whatsapp-image-2024-05-10-at-10-39-53.jpeg

Vali Yardımcısı Talha Altuntaş’ın başkanlık ettiği toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak da gözlemci olarak eşlik etti. Toplantı Şırnak İli Bitkisel Üretimin Planlaması Teknik Komitesi üyeleri, ilgili Müdürlerin ve personelin katılımı gerçekleştirildi.

whatsapp-image-2024-05-10-at-10-39-53-1.jpeg

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, üretimin planlanmasının önemine ve münavebe (ekim nöbeti) yönteminin etkili şekilde kullanımına dikkat çektiği toplantıda; Şırnak’ın toprak ve iklim yapısına en uygun ekim yöntemleri ile uygun ürün yelpazesi hakkında toplantı katılımcıları görüşlerini dile getirdiler.
İl Müdürü Oktay Sezgin’in Bitkisel Üretimin Planlanması konusundaki bilgilendirme sunumlarının ardından, Teknik Komite Üyeleri tarafından yapılan değerlendirmelerin sonunda 2025-2027 yılları için havza bazlı bitkisel üretim planlaması gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.