Uludereli Milli Boksör Pınar Benek, Avrupa Boks Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek

Uludereli Milli Boksör Pınar Benek, Avrupa Boks Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek
Türkiye şampiyonu ve Milli Boksör Cizre Fen Lisesi Öğrencisi Pınar Benek, Hırvatistan'da yapılacak olan Avrupa Boks Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek.

Mersin'de 24-31 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 2024 Türkiye Ferdi Boks şampiyonasında 57 kg da Türkiye şampiyonu olan ve Altın madalya ile ödüllendirilen Cizre Fen Lisesi Öğrencisi Pınar Benek, Hırvatistan'da yapılacak olan Avrupa Boks Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek.

Uludereli Milli Boksör Pınar Benek, 02-15 Nisan 2024 tarihleri arasında Hırvatistan'da düzenlenecek olan Gençler Avrupa Boks Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.

okulun-atil-alani-ringe-donusturuldu-2-ogrenci-avrupadan-madalyayla-dondu-74998f5.jpg

Kısıtlı imkân ve zor şartlarda müsabakalara hazırlanan ve bu müsabakalardan büyük başarılar elde eden genç boksör kısa sürede Milli takıma yükselerek büyük bir başarıya imza attı. Milli takım forması ile ortaya koyduğu performans ile antrenörlerinden tam not alan Benek, Hırvatistan'da düzenlenecek olan Gençler Avrupa Boks Şampiyonasında hem Şırnak’ı hem de Türkiye’yi temsil edecek.

Organizasyonda Türkiye'yi 12 kadın ve 13 erkek boksör temsil edecek.

Şampiyonaya katılacak milli sporcular şöyle:

- Kadınlar

Yağmur Baltacı (48 kilo), Emine Kılınç (50 kilo), Melisanur Efe (52 kilo), Nisa Nur Yıldırım (54 kilo), Pınar Benek (57 kilo), Zeynep Sena Comart (60 kilo), Esmanül Hüsna Babat (63 kilo), Dilara Sak (66 kilo), Yonca Gül Yılmaz (70 kilo), Zeliha Özdemir (75 kilo), Sude Nur Aslan (81 kilo), Havvanur Kethüda (+81 kilo)

- Erkekler

Sadullah Eres (48 kilo), Tevfik Akkaş (51 kilo), Mehmet Ali Demirezen (54 kilo), Aytaş Sebetci (57 kilo), İbrahim Alp Bakır (60 kilo), Refik Kartal (63,5 kilo), Hüseyin Babat (67 kilo), Alperen Yılmaz (71 kilo), Ertuğrul Ali Altun (75 kilo), Mert Aybuğa (80 kilo), Hüseyin Ege Tekdemir (86 kilo), Taha Turgut Tarhan (92 kilo), Baran Çelik (+92 kilo)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.