2018 Yılı Mali Destek Programın Sonuçları Basın Toplantısında Değerlendirildi

2018 Yılı Mali Destek Programın Sonuçları Basın Toplantısında Değerlendirildi
Dicle Kalkınma Ajansın 2018 Yılı Mali Destek Programlarının Sonuçları gerçekleştirilen basın toplantısında değerlendirildi. Ajans merkezinde yapılan toplantıya Mardin'deki yerel ve ulusal basın temsilcileri...
 

Dicle Kalkınma Ajansın 2018 Yılı Mali Destek Programlarının Sonuçları gerçekleştirilen basın toplantısında değerlendirildi. Ajans merkezinde yapılan toplantıya Mardin’deki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Dicle Kalkınma Ajansın kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik olarak ilan etmiş olduğu “2018 Yılı Mali Destek Programları” kapsamında “Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programına” 50, “Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi Mali Destek Programına 23 olmak üzere toplam 73 adet proje başvurusu alındı. Bu başvurularla yaklaşık olarak toplam 85 Milyon TL’lik kaynak talep edildi.

Teslim alınan projeler sırasıyla; ön İnceleme, Ajans dışındaki bağımsız değerlendiriciler tarafından yapılan mali ve teknik değerlendirmenin ardından değerlendirme komitesince başarılı bulunan asil ve yedek projeler Ajans’ın Yönetim Kurulu tarafından onaylandı.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, basın değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada "Ajansımızın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesinde (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) her iki program kapsamında toplam 39 asil ve 6 yedek proje başvurusu başarılı bulundu. Bu projelere Ajansımız tarafından yaklaşık olarak 40 Milyon TL kaynak tahsis edildi. Bu yatırımlara başvuru sahiplerinin yapacakları eş finansman ile birlikte Bölgemizde yaklaşık 60 Milyon TL kaynak harekete geçirilmiş olacaktır" dedi.

“Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında her ile eşit oranda bütçe ayrılmış, artan kaynak yedek projelere aktarılarak asil liste belirlendi. “Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında Mardin’den 8 asil, Batman’dan 7 asil 2 yedek, Siirt’ten 7 asil ve Şırnak’tan da 7 asil olmak üzere toplam 29 asil 2 yedek proje belirlendi. “Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında Mardin’den 4 asil 2 yedek, Şırnak’tan 6 asil 2 yedek olmak üzere toplam 10 asil 4 yedek proje belirlendi.

Destek almaya hak kazanan projelerin uygulama süreci, Ajansımız ile başvuru sahipleri arasında imzalanacak olan destek sözleşmesinin ardından başlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.