23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ŞIRNAK`TA COŞKUYLA KUTLANDI

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ŞIRNAK`TA COŞKUYLA KUTLANDI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şırnak’ta büyük bir coşkuyla kutlandı. Şırnak Valilik bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törende İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Aktaş...
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şırnak’ta büyük bir coşkuyla kutlandı. Şırnak Valilik bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törende İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Aktaş makamını 8.sınıf öğrencisine devretti.

Vali Aktaş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında görevini sembolik olarak TOKİ Ortaokulu 8.Sınıf öğrencisi Cennet Özdemir’e devretti.

Kısa süreliğine Şırnak Valiliği makamını devralan küçük Vali, Şırnak’ın ulaşım, sağlık alanında sorunların çözüleceğini söyledi. Toki 8’.sınıf öğrencisi Cennet Özdemir beraberinde Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ve öğretmeni ile birlikte Vali Mehmet Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Devir teslim sırasında konuşan Vali Aktaş; “Biz bu makamları siz yavrularımızdan emanet olarak aldık ve yürütüyoruz. Allah’ın izni ile zamanı gelince bu makamları sizlere devre edeceğiz. İnşallah o zaman daha gelişmiş, daha müreffeh, daha huzur içinde bir Türkiye, daha büyük bir Türkiye’yi inşallah size teslim ederiz. Ve inşallah sizlerde ülkemizi daha da büyütürsünüz. Refah seviyemizi dada da yükseklere çıkarırsınız. Ben sizlerin bu görevi bizlerden daha iyi yapacağınıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.

TOKİ Ortaokulu 8.Sınıf öğrencisi Cennet Özdemir ise yaptığı açıklamada; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün biz dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum. Öncellikle şehrimizde yapılan çalışmaların düzenli bir şekilde ilerlediğinin farkındayız. Çalışmalarımızı bir an önce bitireceğim ve şehir hayatını normalleştireceğim. Şırnak Merkezdeki her mahallede çocuklarımız için park yaptırmak istiyorum. Bunun için sayın belediye başkanımızla görüşeceğim. Ayrıca sağlık hizmetlerinin daha verimli olması için ellimden geleni yapacağım. Güvenlik ve asayişin öneminin farkındayım. Bu konu ile ilgili çalışmalar yapıp şehir güvenliğini sağlayacağım. Ayrıca halkımıza çağrım var buradan, şehrinize sahip çıkın teröre prim vermeyin. Savaşta olsa dünya çocukları çocuktur. Onların bayramını kutluyorum. Daha güzel günler bizi bekliyor” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Küçük Vali Özdemir, Şırnak Cizre yolunun bu yaz içerisinde halkın hizmetine açılacağını müjdeledi. Ayrıca bahar ayının gelmesi ile birlikte festival tadında bir etkinlik düzenleyerek öğrencilerin stres atması için Milli eğitim Müdürüne talimat verdi.

Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu ile telefonda görüşen Küçük Vali Özdemir, çocukların sosyalleşmesi için her mahalleye park yapılmasını ve parkların düzenli bir şekilde bakım yapılmasını istedi. Başkan Bedirhanoğlu da çocuklar için mahallelerde çocuk parkları kurduklarını ve bunun sayısının arttırılacağını söyledi. Vali Aktaş Küçük Vali Özdemir’e çeşitli hediyeler verdi.

Şırnak Şehir Stadı’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlama töreninin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz; “Türkiye Cumhuriyet Güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. Yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Bu gün 98 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan ilk Milli Meclis olan ve Kurtuluş Savaşının kazanılmasında büyük rol oynayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan gününü bayram yapalım diye çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu bayram dünyada var olan tek çocuk bayramıdır. Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ve onun “ Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Bu şahlanışın adı birlik ve beraberlikti, milli mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, ulusal egemenlikti, Türkiyemizin aydınlık yarınlarıydı. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan Demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Milli birlik ve beraberliği zedeleyen unsurlara fırsat verilmemesi gerektiğini söyleyen Nurettin Yılmaz; “Bizi biz yapan Çanakkale ruhunu, Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele ruhunu asla unutmayalım. Hızla değişen bu dünyada ülkemizin adini milli ve manevi değerlere bağlı kalarak, bilimde, fende, teknolojide, sanayide ve en önemlisi eğitimde altın harflerle yazdıralım. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele arkadaşlarını ahirete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygı, şükranlar sunuyor, başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramın en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Şehir Stadındaki Program çeşitli okullar tarafından organize edilen şiir, halk oyunları, koro ve çeşitli etkinliklerle devam etti. Şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin Vali Mehmet Aktaş, Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı ve Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu tarafından verilmesiyle program sona erdi.

Vali Ve Belediye Başkanı Halay Çekti

Şırnak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Belediye Başkanvekili Turan Bedirhanoğlu öğrencilerle halay çekti.Programın sona ermesi ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Folklor ekibi davul zurna eşliğinde halay çekti. Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Belediye Başkanvekili Turan Bedirhanoğlu ve vatandaşlarda folklor ekibi ile birlikte halay çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.