81 İLİN YÖRESEL ÜRÜNLERİ CİZRE`DE SERGİLENDİ

81 İLİN YÖRESEL ÜRÜNLERİ CİZRE`DE SERGİLENDİ
Cizre’de Cizre Spor Kulübünün Kültürel Etkinlikler kapsamında organize ettiği program kapsamında 81 ilin Kültürel ve yöresel ürünlerinin sergilendiği “Yöresel Ürünler Fuarı” davul zurna eşliğinde törenle açıldı.Cizre’de...
 Cizre’de Cizre Spor Kulübünün Kültürel Etkinlikler kapsamında organize ettiği program kapsamında 81 ilin Kültürel ve yöresel ürünlerinin sergilendiği “Yöresel Ürünler Fuarı” davul zurna eşliğinde törenle açıldı.

Cizre’de yöresel ürünler fuarı açıldı. 81 ilin yöresel ürünleri tanıtıldığı fuara Cizreli vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Erzurum’un Çağ Kebabı. Kayseri’nin Meşhur Pastırması, Antakya’nın Künefesi ve diğer ürünlerin sergilendiği fuar Davul zurna eşliğinde açılırken, fuarı Cizreli vatandaşlar büyük bir ilgi ile gezip, alışveriş yaptı.

81 İlin Kültürel ve Yöresel Ürünlerinin Sergilendiği Fuarın açılışında kısa bir konuşma yapan Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, ilçemizi her anlamda ülkemize tanıtmaya gayret ve çaba harcıyoruz ve ülkemizin de güzel özelliklerini ilçemize tanıtmaya çalışıyoruz. Bu anlamdaki her faaliyeti de destekliyoruz. Bugünde 81 ilimizin güzel yöresel özelliklerini belediyemizin yapmış olduğu bu alanda Cizre Spor Kulübümüzün organizasyonu ile bu faaliyeti gösteriyoruz. İlçemizin böyle güzide ve hoş etkinliklere ihtiyacı var. İnşallah ilçemizi kalkındırıp tanıtacak olan bu tür faaliyetler önümüzdeki süreçte artarak devam edecektir. Bu anlamda bugünkü fuarın açılmasında emek ve katkıları olan başta Cizre Spor Kulübü Başkanı Salih Sefinç ve Kulüp Yönetim olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür eder, fuarın hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim dedi.

Cizre Spor Kulüp Başkanı Salih Sefinç ise 81 ilden buraya gelen, buranın güzelliğini gören ve ülkemizin güzelliklerini de vatandaşlarımıza gösteren güzel bir organizasyon oldu. Biz Cizre Spor Kulübü olarak hedeflerimizden biriside, Cizre’mizin ve bölgemizin güzel yanlarını ülkemizin her yanına yayıp tanıtmak. Aynı zamanda da ülkemizin kültürel ve yöresel güzelliklerini de Cizreli vatandaşlarımıza göstermektir. Bu tür organizasyonları olabildiğince artırmamız gerektiğine inanıyoruz. Bundan dolayı da sonuna kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen ilçe kaymakamımıza teşekkür eder,fuarın hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim dedi.

                81 İlin Kültürel ve Yöresel Ürünlerinin Sergilendiği Fuarın Cizre’de açılmasının çok renkli görüntülere sahne olduğuna vurgu yapan Cizreli Vatandaşlardan Arif Sevgin,”ülkemizin yöresel ve kültürel ürünlerini tanıyıp görmek ve tatmak kadar güzel bir şey yoktur.Biz Cizreli vatandaşlar da bugün ilk defa bu duyguyu yaşadık.Daha önce yapılmayan bu tür etkinliklerin bugün yapılması bizleri çok sevindirdi.Ailece fuara gelip hem fuarda sergilenen ürünleri görme fırsatı bulduk hem de yöresel tatları tatmanın mutluluğunu yaşadık.Bu anlamda bu fuarın açılmasında emekleri olan herkese teşekkür ediyorum “dedi.

                Bu tür aktivitelerin daha sık aralıklarla yapılmasının gerektiğini ifade eden Cizreli Vatandaşlardan Mesut Saruhan ise,”ilçemizde daha önce bu tür faaliyetler yoktu. Sadece Televizyondan gördüğümüz bu faaliyetin ilçemizde de gerçekleşmesinden dolayı da ayrıca mutlu olduk. Bu vesile ile bizlere ülkemizin Kültürel ve Yöresel Ürünlerini yakından görme fırsatını veren Cizre Spor Kulübü ve yönetimine teşekkür ediyorum “dedi.

                Cizre’de davul zurna eşliğinde açılan “81 İlin Kültürel ve Yöresel Ürünlerinin Sergilendiği Fuar”28 Ocak 2018 tarihine kadar açık olacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.