Ak Parti İl Başkanı, Basın Mensuplarıyla Izgara Başında Bir Araya Geldi

Ak Parti İl Başkanı,  Basın Mensuplarıyla Izgara Başında Bir Araya Geldi
AK Parti İl Başkanlığı tarafından 24 Temmuz Dünya Gazeteciler ve Basın Bayramı günü nedeniyle mesire alanında basın mensupları için etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe İl Başkanı...
 

AK Parti İl Başkanlığı tarafından 24 Temmuz Dünya Gazeteciler ve Basın Bayramı günü nedeniyle mesire alanında basın mensupları için etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, Merkez İlçe Başkanı Rahmet taşar, Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti ve Yerel ile ulusal basında görev yapan basın mensupları katıldı.

Ak Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan mangal başına geçerek basın mensuplarına ızgara yaptı. Mesire alanında bulunan kıl çadırına geçen İl Başkanı Erkan ve basın mensupları burada sohbet ederek, Şırnak’ın sorun ve sıkıntıları ile ilgili bilgi alış verişinde bulundular.

Etkinlik sonrasında açıklama yapan İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, basın mensuplarının yapmış olduğu bu zorlu görevin kutsal olduğunu söyledi.

Böyle günlerde bir farkındalık yaratmak istediklerini belirten Ak Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan; “Basın bayramınız mübarek olsun inşallah. Bu tür günler aslında bir konuda farkındalığı meydana getirme ve bu nokta da duyarlılığı oluşturma adına geliştiriliyor. Ve bu nokta da ben bütün gazeteci arkadaşlarımızın basın mensuplarımızın öncelikle bası n bayramını kutluyorum. Ve yapmış oldukları bu zorlu görevinde kutsal olduğunu bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Çünkü dünyada etkileşimin ve iletişimin var olması haber ağının çok hızlı ve doğru bir şekilde dağılması ve yayılması oldukça önemli. Ve bu kolay bir görev değil. Yeri geldiğinde bir savaş hattında, yeri geldiğinde bir kaos, bir kriz ortamında yeri geldiğinde ne sıkıntılı koşullarda dahi bu görevi fedakarane bir şekilde yapan kardeşlerimizin kıtmetini bilmemiz lazım. Onların yaptığı bu görevin ve bu görevin onurunun gerektiği noktada olması lazım. Ben bir siyasetçi olarak tüm basın mensubu kardeşlerimin basın bayramını kutluyorum.ve inşallah huzur içerisinde hep güzel haberlerin yapıldığı bir atmosfer diliyorum. Bugün Şırnak’ımızın ilk mesire alanında, samimi bir ortam kıl çadırında alışılagelmiş kalsik protokol ve ‘u^haline gelmiş masalarda bu samimi ortamı sağlayamayacağımızı düşündük. Burada arkadaşlarımızla birlikte çok samimi bir yemek tertip ettik. Tabi bu esnada hem sohbet hem sorunları dinleme, hem de bazı konularda istişare etme imkanı bulduk” dedi.

“YEREL SEÇİMLERİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ”          

2019 yılının mart ayının gerçekleştirilmesi beklenen yerel seçimlerin ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını ifade eden Ak Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan; “Yerel seçimler vatandaşın yönetime katılmasının direk ve doğrudan katılmasının modelidir. Yani kuvvetli bir yerel yönetim beraberinde kuvvetli bir demokrasiyi meydana getirir. Ve hizmeti yerelde etkin kılınmasının ilk koşuluda kuvvetli bir yerel yönetim var etmektir. Biz yerel seçimlerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Şırnak’ta özellikle geride bıraktığımız 2 yıllık zaman zarfında devlet ve hükümet yatırımları hiç olmadığı kadar oldu. Yıkılmış ve viran edilmiş bir şehir yeni baştan dizayn edildi. Ve böyle güzü de bir şehri yanlış olduğumuz ellere teslim etmeyi düşünmüyoruz. Bu noktada gücümüzün kuvvetimizin yettiği kadar vatandaşın gönlüne girme suretiyle demokratik koşullarla kendi rüştümüzü ispat edercesine, kendi partimizin ve davamızın imkanlarını hemşerilerimize ve dava arkadaşlarımız anlatacağız” dedi.

Yerel seçimde çok iddialı olduklarını ve vatandaşların doğruyu gördüklerinin farkında olduklarını ifade eden İl Başkanı Erkan şöyle konuştu; “Elbette bu seçimde çok iddialıyız. Hatta çok daha fazla iddialıyız. Çünkü vatandaşın doğruyu ve hakikati çok daha doğru gördüğünün farkındayız. Yerel yönetimlerde siyaset seçime kadardır. Ondan sonra hizmet süreci başlar. Geride bıraktığımız 4 dönem boyunca yerel yönetimlerde adeta iktidara oynayan bu grubun hiç bir hizmet etmediğini gördük.  Normalde kuvvetli bir yerel yönetimin kuvvetli bir halk iradesinden geçtiğini onlarda çok iyi bilirler. Ama bunu bildikleri halde halkın iradesini kandile veya kendilerince oluşturulmuş zümrelere teslim ettiler. Vatandaş burada kendi tasarrufunu geliştiremedi kendi seçmiş oldukları siyasetçi toplumu yönetemedi. Diyarbakır’da kurmuş oldukları yerel yönetimler ve ekoloji merkezi üzerinden bütün belediyeleri dizayn etmeye çalıştılar. Bunlar demokratik yaklaşımlar değildir. Bizim bu toplumda en önemli vaadimiz evvela huzur ve barıştır. Biz huzurun ve barışın temin edilmesi için bir sişyaset yürütmeye çalışıyoruz. Ve bu noktada samimiyiz ve bu samimiyetimizin dışa yandığını biz net birşekilde görüyoruz.vatandaşımızla bütünleşeceğiz, dertleşeceğiz, dost olacağız, kardeş olacağız, omuz omuza yeni bir Şırnak’ı dizayn edip geleceğe çok daha güvenle bakan gençleri barındıran bir Şırnak’ta var etmek içinde biz burada yerel yönetimleri kazanmayı hedefliyoruz” dedi.

Şırnak Merkez, İlçeler ve Beldeler dahil olmak üzere 19 noktada bir seçim çalışması yürüteceklerini ifade eden İl Başkanı İbrahim Halil Erkan; “7 ilçe ve 12 beldemiz var. Toplamda 19 lokasyonda bir seçim yürüteceğiz. Biz buralarda sağlam adaylar halkın gönlüne giren, halkın içinden olan, halka tepeden bakmayan ve kesinlikle burada yaşayan (yani dışarı dan bir ihraç siyasetçi düşüncemiz yok) kişileri aday göstereceğiz. Belediye meclis üyelerimizi halkın tercih ettiği insanlardan seçeceğiz. Başkalarının yaptığı gibi halkın iradesini baypas edip, başkasının iradesi ile burada siyasetçi tayin etme yönteminde değiliz. Böyle olmadık olmayacağız” dedi.

YEREL SEÇİMLERDE KESİN ADAY İÇİN HALK KARAR VERECEK

Yerel seçimde adayı halkın belirleyeceğini belirten Başkan Erkan: “halkın teveccüh ettiği isimler olacaktır. Halk teveccühünü dile getirecektir. Ama en nihayetinde kesin kararı halk verecek. Ve çalışma noktasında da biz çalışmalara hiç ara vermedik. Bunu bir çok ortamda dile getirdim. Bizim siyaset anlayışımız salt politik bir yaklaşım değildir. Bizim siyaset anlayışımız bir yaşam tarzıdır. Biz inandığımız değerleri savunmak adına kendimizi bu mecrada bulduk. Var olduğumuz müddetçe hizmet edeceğiz, var olduğumuz müddetçe kendi değerlerimizi anlatacağız. Eğer bu bir siyasal çalışma ise hiç ara vermedik. Ama bu seçimde özellikle çok daha aktif stratejilerimiz olacak. Ve inanıyorum ki Şırnak halkı geride bıraktığı o zor günleri hatırlayacak. Ve bizim hükümetimizin desteği ile harika bir şekilde dizayn ettiğimiz şehri kimlerin viran ettiğini hatırlayacak. Bu şehirler viran edilirken, hendekler kazılırken, içine bombalar  koyulurken milletin seçtiklerinin nasıl sessiz kaldıklarını hatırlayacak. Milletin sessini duyuramadığı yerde milletin sessini en yüksek şekilde duyuran siyasetçilerin kandile ipotekledikleri iradelerinden dolayı nasılda bu zulme sessiz kaldıklarını hatırlayacak. Ve bu insanların artık toplum en ufak bir fayda vermeyecekleri kanaat ile Allah’ın izni ile inşallah bizlere yöneleceklerdir” dedi.

Ak Parti olarak amaçlarının siyasette asla tek tipleşme olmadığına dikkat çeken Başkan Erkan; “Bütün toplumun AK Partilileştiği bir ortam değildir. Amacımız sadece hükümetleri var etmek değildir. Bizler yaşadığımız ortamda insanların hukuk dairesine saygılı ahlakına, milli değerlerine manevi değerlerine saygılı ve geleceğe saygı duyan bir zümre istiyoruz. İnsanların devlet dahilinde hukuk dairesinde kalması kafidir. Bizler demokratik ortamlarda insanların vermiş olduğu her türlü karar saygı duyuyoruz. Milletin seçtiği baş tacıdır diyoruz. Ve bu manada insanları ötekileştirmek, bizden olmayanı farklı görmek gibi bir durumumuzda yok. Bu toplumun her bir bireyi bizler için değerlidir. Bu toplumun herkesimi bizler için kıymetlidir. Hangi görüşten olursa olsun devlet hizmet ve olanaklarından layık olduğu şekilde istifade etmelidir. Bu şekilde bizler inşallah bu şehri çok daha güzel geleceklere taşıyacak. Çok daha güzel simaları ile bir seçim çıkaracağız” dedi.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.