Balık Adamlar su altında, Kurtarma ekipleri su üstünde kaybolan Zelin'i arıyor

Balık Adamlar su altında, Kurtarma ekipleri su üstünde kaybolan Zelin'i arıyor
Cizre’de Dicle Nehrinde kaybolan Zelin Çalış’ı bulmak için 27 Kasım’da başlayan arama çalışmaları dokuzuncu günde de devam etti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 27 Kasım’da Dicle Nehrinde kaybolan kızı arama çalışmaları Şırnak, Diyarbakır, Elazığ ve Van’dan gelen arama kurtarma ekipleri ile birlikte ile titizlikle devam ediyor.

whatsapp-image-2023-12-02-at-16-22-42.jpeg

Cizre Belediyesi Dalgıç Ekibi, Van Emniyet Müdürlüğü Su Altı Gurup Amirliği, Diyarbakır ve Şırnak AFAD Ekipleri ile Van AFAD Ekibi ve Kurbağa adamları 9 günden bu yana Dicle Nehrinde kaybolan Zelin Çalış’ı arama çalışmalarına devam ediyor.

dsc-3922.jpg

Dört ayrı ekip ve dört botla Cizre Köprüsünden başlayan arama çalışmaları Suriye Sınırının sıfır noktasındaki kaya dipleri ve sazlık alanlarda. Dicle nehrinde takılma ihtimali yüksek olan dirençli otlar, adacıklar ve sazlik alanlar aranıp taranarak arama çalışmaları Habur Sınır Kapısı Hezil Çayına kadar devam ediyor. Yapılan geniş çaplı aramalara rağmen kayıp kıza ulaşılamadı.

dsc-3939.jpg

AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek, yapılan çalışmalarla ilgili arama kurtarma ekipleri ile her gün durum değerlendirmesi yaparak, bir sonraki günde yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Son teknolojik cihazların kullanıldığı çalışmalarda arama kurtarma ekipleri ve balık adamları kayıp kızı bulmaya çalışırken, kayıp kızın ailesi de nehir kenarında beklemeye devam ediyor.

Kaynak:cizremgazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.