Asdep`ın Ziyaretleri Devam Ediyor

Asdep`ın Ziyaretleri Devam Ediyor
Şırnak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ülke genelinde uygulamaya koyduğu ileri ve çağdaş hizmet modeli olan “Aile...
 

Şırnak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ülke genelinde uygulamaya koyduğu ileri ve çağdaş hizmet modeli olan “Aile Sosyal Destek Programı” çerçevesinde gerçekleştirdiği hane ziyaretleri ile hayatlara dokunmaya devam ediyor.

Şırnak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl genelinde başlattığı hane ziyaretlerini kırsal mahallelere de yayıyor. Devletin hizmetini vatandaşın ayağına götüren Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde görevli olan ASDEP personelleri Şırnak Merkez ve ilçelerde gerçekleştirdiği hane ziyaretlerinde 31 bin 200 vatandaşla birebir görüşüldü.

Hane ziyaretleri gerçekleştirirken sosyal ve ekonomik desteklerin yanında vatandaşları diğer kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmaları için yönlendirdiklerini ifade eden Akçam, arz odaklı bir hizmet anlayışıyla hane ziyaretleri gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Akçam, ev ziyaretlerinde bakıma muhtaç, desteğe ihtiyaç duyan yaşlı, okula gidemeyen kız çocuğu, okuma yazması olmayan ve kamunun diğer hizmetlerine ihtiyacı olan bireylerin tespit edildiğini belirterek vatandaşların kendilerine ulaşmasını beklemeden harekete geçtiklerini aktardı.

Akçam, “Vatandaşlarımızın kamu kurumlarının imkan ve hizmetlerine ihtiyaçlarını tespit ettiğimizde, İl Müdürlüğü olarak hizmet modelimiz kapsamında değerlendiriliyorsa, o hizmetlerden yararlandırıyoruz. Kamunun diğer hizmetlerine ihtiyaçları varsa, oraya rehberlik ve yönlendirme yaparak biz de yazılarla bildirerek takibini yapıyoruz. Hedefimiz, kentte tüm hanelerimizi ziyaret ederek bir hane envanteri oluşturmak. Hane envanterinin sonuçlarını da analiz edip grafiklere döndürerek sosyal, siyasal, ticari her alanda ilimizde yapılacak çalışma plan ve stratejilere ışık olmasını sağlamak. ASDEP aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerinin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık içeren bir programdır. Bu programın nihai amacı toplumun özellikle dezavantajlı kesimlerinde yaşam kalitesinin kamu hizmetlerinin etkin kullanımıyla arttırılmasıdır. Saha çalışmaları hane ziyaretleri şeklinde olacak, her bir ailenin sosyal durumu ve gereksinimleri tespit edilecektir. ASDEP kapsamında görevli çalışanlarımız tüm iş ve işlemleri kendilerine verilen mobil bağlantılı cihazlarda bulunan uygulama üzerinden yürüteceklerdir. Mobil cihazlarda bulunan uygulama kapsamında girilen veriler, Bakanlığa eşzamanlı aktarılıp yapılan ziyaretin sonuçları takip edilecek olup aynı zamanda bu veriler Türkiye’nin ayrıntılı sosyal haritasının çıkarılması için kullanılacaktır. Yapılan ziyaretler kapsamında hane halkının ihtiyacına hangi kamu hizmetiyle cevap verilebileceği tespit edilip bu kapsamda ilgili kamu kuruluşuna yönlendirmeler yapılacaktır. Bu nedenle sahada görev yapacak Sosyal Danışmanların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının verdiği hizmetlerin yanı sıra tüm kamu hizmetlerinin iş ve işleyişine hakim olması gerekmektedir. Bu gereksinim doğrultusunda öncelikle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından, vatandaşa verdikleri hizmetleri Sosyal Danışmanlarla paylaşmaları beklenmektedir. İkinci olarak Sosyal Danışmanlar sahadayken ihtiyaç durumunda diğer kamu kurumlarına sevk işlemini sağlıklı yapabilmesi için iletişim kurabileceği görevlilerle iletişim kanalının oluşturulması planlanmaktadır” dedi.

Vatandaşlar, gerçekleştirilen ziyaret dolayısıyla Şırnak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam ve beraberindeki personellere teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.