Bik`ten Şırnak`ta Yeni Gazeteciler İçin İstihdam Seferbeliği

Bik`ten Şırnak`ta Yeni Gazeteciler İçin İstihdam Seferbeliği
Mardin Basın İlan Kurumu (BİK), "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı"nı Şırnak`ta hayata geçiriyor. Basın İlan Kurumu`nun (BİK) yazılı basın sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli...
 

Mardin Basın İlan Kurumu (BİK), "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı"nı Şırnak`ta hayata geçiriyor.

Basın İlan Kurumu`nun (BİK) yazılı basın sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanmasına yönelik başlattığı "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı" kapsamında Mardin Basın İlan Kurumu ve İşkur Şırnak İl Müdürlüğü işbirliğinde Şırnak`ta yerel ve yaygın medya sektöründe çalışan ya da gazeteciliğe adım atmak isteyen kişilere gazetecilik eğitimi verilecek.

Basın İlan Kurumu (BİK) ile İŞKUR arasında yapılan protokol gereği "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi Programı" kapsamında medya sektöründe çalışan yada çalışmak isteyen kişilere 3 hafta süreyle 90 saat eğitim verilecek. İletişim Fakültesi onaylı müfredat kapsamında 16 farklı ders başlığı altında teorik ve pratik eğitimlerin verileceği kurs ile gazeteci adayları sektöre hazır hale getirilecek. Kursa katılarak sertifika almaya hak kazananlar, İŞKUR tarafından maaşları ödenip, Genel Sağlık Sigorta Primleri yatırılarak gazetelerin fikir işçisi kadrosunda doğrudan 9 ay süreyle yer alarak edindikleri mesleki bilgilerini işbaşında çalışarak geliştirme fırsatı elde edecekler.

Şırnak`a düzenlenen iş ziyareti kapsamda Mardin Basın İlan Kurumu Müdürü Adnan Günbegi, Şırnak ilinde yayımlanan yerel gazete sahipleri ile yerel ve yaygın medya muhabirleriyle "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı" kapsamında bir toplantı gerçekleştirdi. Müdür Günbegi, daha sonra yerel ve yaygın medya mensupları ile birlikte Şırnak Vali Yardımcısı ve Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ve İşkur İl Müdürü Mehmet Sadık Bora`yı makamında ziyaret etti. Müdür Günbegi, gerçekleştirilen ziyaretlerde, Şırnak`ta hayata geçirilecek olan `Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı`nın Şırnak ili için önemi, gençlerin istihdamına katkısı, Şırnak basının çalışma koşulları, abonelik ve resmi ilanlar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette konuşan Şırnak Vali Yardımcısı ve Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, "Mardin Basın İlan Kurumumuzun değerli heyetini burada ağırladık. tabi ki kendileri Şırnak`ta yapılacak olan basın ilan faaliyetleri ile alakalı bilgilendirmelerde bulundular. Bizde yapılan bu bilgilendirme çalışması ve ortak istişare çerçevesinde Şırnak ilimizde basının nasıl daha iyi seviyelere gelebileceği konusunda istişarelerde bulunduk. Bu konuda ne tür katkılarda bulunacağımız hususunda da gerekli teyitleşmeleri yaptık. İnşallah bugünden sonra Şırnak basınımızın daha iyi bir noktaya gelebilmesi için, Şırnak Belediyesi olarak da gerekli destek ve katkıyı sunacağız" dedi.

Mardin Basın İlan Kurumu Müdürü Adnan Günbegi, ziyaretler ile ilgili yaptığı konuşmada, "Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü ve İşkur Genel Müdürlüğümüz basın mensuplarımızın, gazetecilerimizin daha rahat imkana kavuşmaları için bir protokol imzalamışlardır. Bizim projemizin adı `Yeni Nesil Gazetecilik ve İstihdam Programı`dır. Bu programdan hedefimiz şudur; gazete sahipleri, İşkur`a başvurduklarında iş başı eğitim kapsamında 3 ay süre ile bunlar personel çalıştırabiliyorlardı. Ama bu eğitime katılan kişiler program kapsamında 9 ay çalışabilecekler. İşkur bu personelin maaşlarını ödeyecek ve sigortalarını yatıracak. bizde buraya gelerek bu bilgileri İşkur müdürümüz ve diğer yetkililer ile paylaştık ki basın mensuplarımız bundan faydalansınlar. Şırnak il merkezinde 2 gazetemiz var, ilçeler ile birlikte bu sayı 6 oluyor. Ortalama bu gazetelerde 23 kişi çalışıyor. çocuklarını ve eşlerini de dahil edersek bu sektörde 120 kişi çalışıyor, ekmek yiyiyor. Eğitimimiz yaklaşık bir ay devam edecek. Eğitimi alan kişiler 9 ay süre ile gazetelerde çalıştırılacak" dedi.

Şırnak Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi İdris Taşar da, hayata geçirilecek programdan dolayı memnun olduklarını kaydederek, "Mardin Basın İlan Kurumu bugün bizleri ziyaret etti. Ziyaretten dolayı çok mutlu olduk. Daha sık gelmelerini bekliyoruz, iş ve maddi sıkıntılarımızı aktarma şansı bulacağız bu şekilde. Gazetecilere verilecek olan bu eğitim hem bizler için hem de şehrimiz için çok önemlidir. 6 gazetemiz var Şırnak`ta, 23 kişi buralarda çalışıyor. Bu eğitim ile muhabirlerimiz artacak ve daha aktif olacaklar. İşkur`un desteklemesi de önemli, maaşlarını onlar verecek ve sigortalarını yatıracak" dedi.

Şırnaklı Gazeteci İslam Yiğit ise, "Basın İlan Kurumu`nun, İşkur Müdürlüğü ile hayata geçireceği istihdam programı hem memleketimize çok fayda sağlayacak hem de gazeteciler mesleklerini daha ileriye götürebilecek. Bu Programdan dolayı hem Basın İlan Kurumu`na hem de İşkur Müdürlüğü`ne teşekkür ediyorum. program kapsamında eğitim olacak, tabi ki basın mesleğinde çalışmak isteyenlerin gelişimi için çok önemli olacaktır" dedi.

Müdür Günbegi, ziyaretin ardından yöneticilere, Basın İlan Kurumu`nun yayınları ile telkari gümüş işlemeli Ay Yıldızlı Türk bayrağı rozeti hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.