Uzmanından uyarı: "Kalitesiz bataryaların sıcak havada patlama riski bulunuyor"

Uzmanından uyarı: "Kalitesiz bataryaların sıcak havada patlama riski bulunuyor"
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde telefon tamir ve onarım hizmeti veren Samet Sınıkçı, sıcak havalarda kalitesiz telefon bataryalarının patlama riskine dikkat çekti.

Özellikle şarj sırasında telefon kullanımının tehlikelerini vurgulayan Sınıkçı, kullanıcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Teknisyen Samet Sınıkçı, en sık karşılaşılan şikayetlerin batarya ve ekran değişimi olduğunu belirtti. Sınıkçı, "Genellikle kullanıcılar batarya değişimi için sıklıkla bize başvuruyor. Ekran değişimi sonrası yüz tanıma problemleriyle karşılaşabiliyoruz. Bu tür arızaların onarımını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca batarya ve ekran sorunları da sıkça karşılaştığımız diğer problemler arasında yer alıyor" dedi.aw230525-02.jpg"Orijinal şarj aleti kullanımı şart" diyen Sınıkçı, cihazların sağlıklı çalışabilmesi için orijinal şarj aleti kullanılmasının önemine dikkat çekti. "Orijinal olmayan şarj aletleri, yeterli akımı sağlayamadığı için cihazların ısınmasına ve bataryaların bozulmasına neden olabilir" diyen Sınıkçı, kalitesiz şarj aletlerinin cihazlara zarar verebileceğini vurguladı. Sınıkçı, "Eğer orijinal şarj aleti kullanılamıyorsa, kalite onayı almış olanları tercih etmek önemlidir" şeklinde konuştu.

"Sıcak havalarda telefon kullanımına dikkat çekti" diyen Sınıkçı, cihazların sıcak havada daha fazla ısındığını belirterek, şarj sırasında telefon kullanımının risklerine işaret etti. "Cihazlar normal kullanımda ısınabilir ancak şarjdayken kullanılması, özellikle uzun süreli kullanımlarda patlama riskini artırabilir" diyen Sınıkçı, kullanıcıların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

"Patlama riskine karşı önlemler" hakkında konuşan Sınıkçı, bataryaların genellikle batarya değişiminden kaynaklanan patlama riski taşıdığını belirtti. Yetkisiz kişilerce yapılan değişimlerin ve orijinal olmayan bataryaların büyük risk taşıdığını ifade eden Sınıkçı, "Orijinal olmayan bataryalar, orijinal bataryaların yerine satılarak cihazlara zarar verebilir. Kullanıcılar genellikle ucuz olduğu için orijinal olmayan bataryaları tercih edebiliyorlar, ancak bu kaliteyi ve güvenliği tehlikeye atabilir" dedi.

"Sıcak havalarda telefon kullanımına ilişkin tavsiyelerde bulundu" diyen Sınıkçı, "Cihazların sıcak havalarda güneş ışığına maruz kalmaması ve orijinal ya da onaylı kaliteli şarj aletlerinin kullanılması önemlidir. Mümkünse şarjdayken cihazın kullanılmaması, şarj süresince cihazın masada bırakılması daha sağlıklı olacaktır" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.