Bitlis’te kar yağışı hayatı felç etti: 300 köy yolu kapandı, evler ve arabalar kara gömüldü

Bitlis’te kar yağışı hayatı felç etti: 300 köy yolu kapandı, evler ve arabalar kara gömüldü
Bitlis’te günlerdir süren kar yağışı nedeniyle 300 köy yolu ulaşıma kapandı, evler ve araçlar kar altında kaldı.

Bitlis’te günlerdir devam eden kar yağışı nedeniyle tek katlı evler ve arabalar kara gömülürken, 300 köy yolu ise ulaşıma kapandı.

aw397613-02.jpg

Bitlis’te etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Yağıştan dolayı kar kalınlığı merkezde yaklaşık 1,5, yüksek kesimlerde ise 2 metreyi buldu. Kar yağışı sonrası mahalle aralarında belediye ekipleri, ana yollarda karayolları, köy yollarında ise İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

aw397613-06.jpg

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, il genelinde kapanan 300 köy yolunu en kısa sürede ulaşıma açacaklarını belirtti.
Bitlis’te etkisini artıran yoğun kar yağışıyla birlikte Bitlis Belediyesi ekipleri de, şehir genelinde kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sahaya çıkan ekipler; kaldırım, merdiven ve mahalle içi yolları temizleyerek vatandaşların güvenliğini sağlamak için büyük çaba harcıyor.

aw397613-03.jpg

Ekipler, iş makinelerinin giremediği merdiven ve araç trafiğine kapalı olan bazı tarihi köprülerde de kar temizleme çalışması yaptı.
Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, kış şartlarına karşı tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, karla mücadele ekiplerinin kent genelinde koordineli bir şekilde çalıştığını vurguladı.

aw397613-04.jpg

Başkan Tanğlay, "Vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını güvenle sürdürebilmeleri için ekiplerimiz sahada özveriyle çalışıyor. Kar yağışı sonrası herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına önlemlerimizi aldık ve kar temizleme faaliyetlerimizi hız kesmeden sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.