Hatay'da Tarımsal Sulama Borusundan Çıkan Yılan Şaşkınlık Yarattı

Hatay'da Tarımsal Sulama Borusundan Çıkan Yılan Şaşkınlık Yarattı
Hatay’ın Arsuz ilçesinde çiftçilik yapan Vedat Köklü, tarlasını sulamak isterken boruların tıkandığını fark etti. Köklü'nün boruyu kontrol etmesiyle yaklaşık 1.5 metrelik bir yılanın tıkanıklığa neden olduğu ortaya çıktı.

Yaz Aylarında Yeraltı Canlıları Gün Yüzüne Çıkıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte yeraltı canlıları gün yüzüne çıkmaya başladı. Özellikle yılanlar, doğada, yollarda, bahçelerde ve hatta evlerde sıkça görülüyor. Kurtbağı Mahallesi’nde yaşayan Vedat Köklü de bu canlılardan biriyle karşılaşanlardan oldu.

Suyu Gelmeyen Borunun İçinden Yılan Çıktı

Vedat Köklü, tarlasını sularken suyun gelmediğini fark etti. Boruları kontrol eden Köklü, borunun içinde bir cisim olduğunu anladı ve çubuk yardımıyla çıkardı. Çıkan cismin yaklaşık 1.5 metrelik bir yılan olduğunu gören çiftçi, büyük bir şaşkınlık yaşadı. Telef olan yılan, mahallede de şaşkınlıkla karşılandı.

aw242803-02.jpg43 yaşındaki Vedat Köklü, olayla ilgili olarak şunları söyledi: “Boru tıkalıydı, borunun içinde bir şey olduğunu fark ettim. Borunun içinde yılan olduğunu bilmiyordum. Bir anda çubukla kurcalarken 1.5 metrelik bir zehirli yılan olduğunu gördüm. Çubukla çektim yılanı, yılan zaten basınçtan dolayı ölmüştü. Yılan olduğunu fark etmemiştik, sonra çıkınca gördük yılanı.”

Yılanların Görülme Sıklığı Artıyor

Yaz aylarının gelmesiyle yılanların görülme sıklığı artıyor. Uzmanlar, sıcak havalarda yılanların serinlemek ve avlanmak için daha sık yüzeye çıktığını belirtiyor. Vatandaşların dikkatli olmaları ve bu tür durumlarla karşılaştıklarında yetkililere haber vermeleri önem taşıyor.aw242803-03.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.