CİZRE ARITMA TESİSİNDE SU BASINCI TESTİNE BAŞLANDI

CİZRE ARITMA TESİSİNDE SU BASINCI TESTİNE BAŞLANDI
Cizre Belediyesi ve Devlet Su İşlerinin ortak çalışmasıyla yapımı bitme aşamasına gelen ve hizmete açıldığında ilçenin su sorununu çözecek olan Cizre Arıtma tesisinde su basıncı testine başlandı.Dicle nehrinden içme suyu...
Cizre Belediyesi ve Devlet Su İşlerinin ortak çalışmasıyla yapımı bitme aşamasına gelen ve hizmete açıldığında ilçenin su sorununu çözecek olan Cizre Arıtma tesisinde su basıncı testine başlandı.

Dicle nehrinden içme suyu arıtma tesisine su basıncı testi başladı. Cizre Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) ortak çalışmasıyla yapımı devam eden, Cizre İçme Suyu Arıtma Tesisinde çalışmalarda sona gelindi.

            Cizre Arıtma tesisindeki çalışmaları yerinde İnceleyen Kaymakam ve Belediye Başkanı Faik Arıcan,çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.Su Arıtma tesisindeki çalışmalar hakkında kısa bir açıklama yapan Kaymakam ve Belediye Başkanı Faik Arıcan; “Önceden vatandaşlarımız Dicle akar Cizre bakar diyorlardı şimdi ise Dicle akar Cizre İçer diyecekler. Arıtma tesisimizde test çalışmaları başladı, inşallah mayıs ayı içerisinde hizmete girecek ve Cizre 7 gün 24 saat suya kavuşacak ” dedi.

Cizre’ye 2045 Yılına Kadar Menba Kalitesinde Su Temin Edilecek

            Mayıs ayında hizmete açılacak olan İçme Suyu Arıtma Tesisinin günde 100.000, yılda ise 36 milyon 500 bin metreküp su arıtma özelliğine sahip olan tesis ile Cizre’ye 2050 yılına kadar menba kalitesinde içme suyu temin edileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.