CİZRE`DE 47.698 ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI

CİZRE`DE 47.698 ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI
Cizre’de 2017- 2018 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde 47.698 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Okullardaki Karne dağıtım törenlerine katılıp öğrencilere karnelerini büyük bir keyifle dağıttıklarını ifade...
 Cizre’de 2017- 2018 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde 47.698 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Okullardaki Karne dağıtım törenlerine katılıp öğrencilere karnelerini büyük bir keyifle dağıttıklarını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Şahan İke,velileri uyararak karneyi nihai bir sonuç olarak görmemeleri gerektiğini belirtti. İke, "2017 - 2018 eğitim öğretim yılı 4 ay boyunca özveri ile çalışan bütün yönetici, öğretmen ve yardımcı personeli tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin yaşadığı karne heyecanını yürekten paylaşıyorum. Bu karne notları ne olursa olsun onlara her zamankinden daha sağlıklı bir iletişim kurmaya çalışmalıyız. Sevgi ve hoşgörünün çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Anne ve babalar anlayışlı olmalılar. Kırık notlar nedeniyle çocuklarına karşı kırıcı ve hırpalayıcı davranışlardan kaçınmalıdırlar’."dedi

            Karnede alınan notların sadece öğrencilere ait olmadığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü İke, bugün ilçe merkez ve köylerde bulunan okullarımızda eğitim gören 47.698 öğrencimiz karnelerini alarak 15 günlük bir tatile giriyorlar. "Öğrencilerimizin bu dönem içerisindeki performansları aldıkları karnelerde, başarı kendini gösterecek. Ancak şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki bu karnelerdeki notlar sadece öğrencilere ait olmayacaktır. Bu, aynı zamanda velinin çocuğuyla olan ilgisini de yansıtacaktır. Yani karne anne babanın başarı durumunu da gösterecektir. Başarı ya da başarısızlık yalnız öğrencinin olmayacaktır. 2. Yarıyılda daha başarılı olmanın yöntemleri birlikte araştırılacaktır.

Her çocuk ayrı bir dünya olduğuna vurguda bulunan İke, Karnesinde kırık notu olan çocuklar asla azarlanmamalı, 2. Dönem öğretmenleriyle daha iyi işbirliği yaparak düzeltilmesinin yolları aranmalıdır dedi.

Karne dağıtım töreninde öğrencilere karne dağıtıp, bol bol sohbet eden İke, velilere çocuklarını sevdikleri akraba ziyaretlerine göndererek farklı bir ortamda dinlenmesini, sinema, tiyatro gibi sosyal etkinliklere katılmasını, sağlasınlar. Bu vesile ile öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum."diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.