CİZRE`DE 6 SİNCAP YAVRUSUNA EL KONULDU

CİZRE`DE 6 SİNCAP YAVRUSUNA EL KONULDU
Şırnak’ın Cizre İlçesinde aldıkları bir ihbarı değerlendiren Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, 6 sincap yavrusuna el koydu.İl Şube Müdürü Orhan Kalay tarafından yapılan açıklamada; “Cizre...
Şırnak’ın Cizre İlçesinde aldıkları bir ihbarı değerlendiren Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, 6 sincap yavrusuna el koydu.

İl Şube Müdürü Orhan Kalay tarafından yapılan açıklamada; “Cizre İlçesinde, bir işyerinde sincap yavrularının satışının yapıldığına dair İl Müdürlüğümüze gelen bir ihbar üzerine, ekibimiz, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de desteğini alarak, bahse konu işyerinde satılmak üzere bulunan 6 adet sincap yavrusuna el koymuştur.”

Veteriner kontrolünü yaptırdıktan sonra bir müddet bu sincap yavrularını misafir edeceklerini belirten Kalay, “Sincap yavrularına şu an sadece süt veriyoruz, biraz geliştikten sonra yiyebilecekleri gıdalarla besleyip yeterli olgunluğa eriştikten sonra uygun bir ortamda doğaya salmayı düşünüyoruz. Hepimizin bildiği gibi şu an yaban hayvanlarının üreme ve yavru büyütme dönemi. Özellikle bu dönemlerde yaban hayvanlarının sürdürülebilirliği için rahatsız edilmemesi gerekir. Bu, doğamız ve doğal güzelliklerimizin yok olmaması için elzemdir. Vatandaşlarımızdan, özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan Mart-Ağustos döneminde tabii ortamlara çıkmaları halinde, yaban hayvanlarına karşı daha hassas davranmalarını bekliyoruz. El koyduğumuz bu sincaplar için, şahsa yaklaşık 3.000,00 TL idari para cezası ve tazminat uygulayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.