CİZRE`DE ŞEHİT OLAN YÜZBAŞININ ADININ VERİLDİĞİ KÜTÜPHANEYE KİTAP DESTEĞİ

CİZRE`DE ŞEHİT OLAN YÜZBAŞININ ADININ VERİLDİĞİ KÜTÜPHANEYE KİTAP DESTEĞİ
Şırnak’ta şehit düşen Yüzbaşı Mustafa Erdal’ın adına Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan kütüphaneye şehidin ağabeyinden ve duyarlı vatandaşlardan kitap desteği geldi.01 Ekim 2017’de Şırnak-Cizre...
 Şırnak’ta şehit düşen Yüzbaşı Mustafa Erdal’ın adına Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan kütüphaneye şehidin ağabeyinden ve duyarlı vatandaşlardan kitap desteği geldi.

01 Ekim 2017’de Şırnak-Cizre karayolu Cudi Dağı bölgesi Kaletepe üs bölgesinde bir grup PKK'lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş çıkan çatışmada Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal şehit olmuştu. Şehidin adı okul yönetiminin kararı ile Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki kütüphaneye verildi. Kütüphane girişine şehidin biyografisinin yer aldığı çerçeve ve fotoğrafı asıldı. Kütüphaneye ilk destek Silopi 172. Zırhlı Tugay komutanlığı’ndan geldi. Mehmetçik 1000 adet kitap desteği bulunduktan sonra Şehidi Ankara’da yaşayan ağabeyi Ali Erdal okulun kütüphanesine 286 adet kitap gönderdi. Kütüphaneye farklı kesimlerden yapılan kitap bağışları ile toplamda 4 bin civarında kitap toplandı. Şehidin ağabeyi tarafından gönderilen kitaplar okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler tarafından kutularından çıkartılarak boş raflara dizildi.

Okulun öğrencilerinden Nehir Ayaz, “önceden istediğimiz kitaplar yoktu. Herkesin okumasını tavsiye ederim. Çok güzel kitaplar var” dedi.Okulun öğrencilerinden Enes Silek, “şehidin ailesinin gönderdiği kitaplar için teşekkür ediyoruz. Daha önce burada istediğimiz kitapları bulamıyorduk. Ama onların gönderdiği kitaplar ile birlikte daha çok kitap sayımız arttı ve istediğimiz kitapları elde ediyoruz” dedi.Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yunus Dolaş ise şunları söyledi:

“172. Zırhlı tugayın bizim okulda Şehit Mustafa Erdal adına açtığı ve kitap yardımı bir kütüphanemiz var. 4 bine yakın kitabımız var. Bunun büyük bir kısmı son bir sene içerisindeki özellikle Şehit askerimiz Mustafa Erdal akrabalarının gönderdiği kitaplardır. Onların yardımı ile kazandırdığımız kitaplardır. Öğrencilerimiz için çok güzel bir olaydır. Şuan Silopi’de en büyük eksikliklerden bir tanesi de okuma oranıdır. Bunu geliştirmek için bu önemli bir adımdır. Emeği geçen herkese çok teşekküre diyorum. Özelliklede Mustafa Erdal’ın yakın arkadaşları, dostları ve ailesine teşekkür ediyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.