Cizre`de Zihinsel Engelli Genç Cadde Ortasında Tekme Tokat Dövüldü

Cizre`de Zihinsel Engelli Genç Cadde Ortasında Tekme Tokat Dövüldü
Şırnak'ın Cizre ilçesinde, bir genç marketten çıkardığı 26 yaşındaki yüzde 70 zihinsel engelli genci tekme tokat dövdü. Dayak anı saniye saniye kameralara yansırken, çevrede...
 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, bir genç marketten çıkardığı 26 yaşındaki yüzde 70 zihinsel engelli genci tekme tokat dövdü. Dayak anı saniye saniye kameralara yansırken, çevrede bulunan vatandaşların olaya müdahale etmemesi tepki çekti.

         Cizre’de madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir genç marketten çıkardığı yüzde 70 zihinsel engelli genci vatandaşların gözü önünde tekme tokat dövdükten sonra elini kolunu sallayıp yoluna devam etti. Olay anı an be an kameraya yansıdı.

Olay, 13 Ağustos 2018’de Nur Mahallesi Yafes Caddesi eski Onşar Oteli karşısında meydana geldi.Edinilen bilgiye göre; akşam saatlerinde evden çıkıp evlerinin altında bulunan markete takılan 26 yaşındaki yüzde 70 zihinsel engelli Kasım Bulduş,ismi öğrenilemeyen ve madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir genç tarafından cadde ortasında ve çevredeki kalabalığın gözü önünde tekme tokat dövmeye başladı.Bir iş yerinin önünde sıkıştırdığı engelli genci bir müddet dövmeye çalışan gence en sonunda vatandaşlar müdahale ederek zihinsel engelli genci daha fazla dayak yemekten kurtardı.Zihinsel engelli Kasım BulduşYediği dayak ve yaşadığı korku ile evinin yolunu tutarken engelli genci döven diğer genç ise elini kolunu sallayarak olay yerinden uzaklaştı.Engelli gencin dayak yediği görüntüler ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına an be an yansıdı.

 

Marketten çıkarıp beni dövmeye başladı

 

         İsmini bilmediği bir kişinin kendisini marketten çıkarıp dövdüğünü ifade eden Zihinsel engelli Kasım Bulduş,”her akşam olduğu gibi alt komşumuz olan markete takılmaya başladım. O esnada markete gelen bir kişi beni arkadan çekip dışarı çıkardı.Dışarı çıkarılmamla birlikte tekme tokat dövmeye başladı.Ben o esnada kendimi koruma çalışsam bile çabalarım dayak yememe engel olmadı.Ben dayak yerken çevredeki insanlar olayı sadece izlemekle yetindi buda beni çok üzdü”.

 

Engelli birinin dövülmesi kabul edilir bir şey değil

         Yüzde 70 zihinsel engelli olan kardeşinin haksız yere dayak yediğini ve bunu da kabullenemediğini ifade eden Mehmet Ali Bulduş,kardeşim özürlü yani zihinsel engelli bir insan. Olay, 13 Ağustos 2018 günü saat 20.45 civarında meydana geliyor.Kardeşim arada bir evimizin alt katında bulunan Markete takılıyor.Kardeşim marketteyken madde bağımlısı ve esrarkeş bir genç tarafından dükkandan çıkarılarak dövülüp,darp ediliyor.Bizde olay anını kameralardan gördük ve dayak atan çocuğu oradan tespit edip ailesine olayla ilgili bilgi verdik.Ancak Mersin’de bulunan babası ile görüştük.Babası da çocuğunun madde bağımlısı ve kullanıcısı olduğu için evden kovduğunu,kendisi ile ilgilenmediğini dile getirip ne yapmak isterseniz serbestsiniz dedi bize.Bizde babasının bu sözleri üzerine hastaneden darp raporu alarak gençten şikayetçi olduk”dedi.

        

Herkesin Çocuklarına Sahip çıkmasını istiyorum

Bulduş,bugün bizim yaşadığımız olayın başka bir engelli gencin yaşamaması ve gençlerin madde bağımlısı olmaması ve kötü alışkanlıklar edinmemesi için herkesi ve herkesimi çocuklara sahip çıkmaya devam ediyorum.Yetkililerden isteğim de bu olayın takipçisi olmalarını ve bu olayı gerçekleştirenlerin gerekli cezayı almasını.Bu gencinde bu bağımlılıktan ve bu esrar illetinden kurtulmasını istiyorum.Çünkü bunun sonu yok diye düşünüyorum dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.