CİZRE`DE"BİR BİLENLE BİLGE NESİL" PROGRAMI

CİZRE`DE"BİR BİLENLE BİLGE NESİL" PROGRAMI
Şırnak Genç Memur Sen Cizre Temsilciliğinin öğrencilere yönelik düzenlediği “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi salon programı ilgi gördü. Şırnak Genç Memur Sen Cizre Temsilciliğinin...
 

Şırnak Genç Memur Sen Cizre Temsilciliğinin öğrencilere yönelik düzenlediği “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi salon programı ilgi gördü.

         Şırnak Genç Memur Sen Cizre Temsilciliğinin Hükümet Konağı Konferans Salonunda düzenlemiş olduğu ve TRT Kurdi Program Sunucusu Cüneyt Gökçe’nin konuşmacı olarak katıldığı “Bir Bilenle Bilge Nesil” programına öğrencilerde ilgi gösterdi.

         Programa Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve TRT Kurdi Program Sunucusu Cüneyt Gökçe, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Faik Arıcan,Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Şırnak Memur Sen ve Eğitim Bir Sen İl Başkanı Abdullah ÇatıATI,Genç Memur Sen Şırnak İl Başkanı Mehmet Selim Tepe,Cizre temsilcisi ve yönetimi, koordinatör öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

         Programın açılışında konuşan Şırnak Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Abdullah Çatı, “İlim, İrfan ve Hikmet Yolunda Şuurlu Gençlik “ düsturuyla bir aksiyon hareketine dönüşen Genç Memur-Sen’in “Bir Bilenle Bilge Nesil “ projesi benimsemiş olduğu mücadele kültürünün bir tezahürüdür. Bu proje sadece atanmış değil aynı zamanda adanmış öğretmenlerimizin öncülüğünde, ortaöğretim düzeyinde okumalar yaparak genelde insanlık tarihinin birikimini, özelde ise medeniyetimizin mirasını sahiplenecek erdemli bir toplumun inşasında öncü nesiller yetiştirilmesini sağlayacaktır.“Bir Bilenle Bilge Nesil “ projemizin 3 Temel öğesi vardır. Öğretmen, Öğrenci ve Kitaptır. Proje kapsamında her bir adanmış öğretmen 10 öğrenciden oluşan kitap okuma halkaları oluşturarak, gençlerimizin okuduğu kitabı birlikte analiz eder daha sonra kitapla alakalı kompozisyon yazar. Öğrencinin düşünce dünyası geliştirilmesi amaçlanan bu projede öğrencinin kaleminin de geliştirmesi arzu edilmektedir.

“Bir Bilenle Bilge Nesil “ projemiz 2017-2018 döneminde Teşkilatımız aracılığıyla Tüm Türkiye’ de uygulanmaya başlandığına vurgu yapan Çatı,Ortaöğretim çağındaki gençlere yönelik faaliyetler düzenleyerek;Tarihi ve manevi değerlerine bağlı,Kişisel ve sosyal yönden gelişmiş.Hayal gücü yüksek,Lider Olabilecek,Akademik alanlarda ilgili ve yetenekli öğrencilerin; kendini ve çevresini doğru tanıması.Toplumsal hayata aktif katılan, kendi kültürel değerleri, örf ve adetlerine bağlı,Sanat dallarına ilgi duyan.Temel hak ve özgürlüklere saygılı, milletinin ve bölünmez bütünlüğünü savunan, hukuka bağlı, ilim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu bir gençlik yetiştirmek.Öğrencilere müspet davranışlar kazandırmak ve Müşterek çalışma ve işbirliği alışkanlığı kazandırmak olduğunu ifade etti.

         Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Faik Arıcan’da öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada ilk emrin oku olduğunu kitap okumanın gerekliliğinden ve öneminden bahsetti.Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. Bu ise aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandırır. Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için, hikmetli ve etkileyici konuşarak hitap ettikleri kişilerde etki de uyandırırlar. Bu etki ise insanlarla ilişkileri güçlendirmekte, kişiye daha sosyal bir karakter kazandırmaktadır. Dahası, geniş kelime dağarcığı, insanın daha fazla kavramla düşünebilmesini de sağlar. Yani düşünce kapasitesini ve kültür düzeyini artırır dedi.

         Cizre’ye yapılacak olan Halk Kütüphanesinin müjdesini öğrencilere veren Arıcan, ilçede açılan Z Kütüphanelerinin kullanılmasını ve bu kütüphanelerin vatandaşa da açık olduğunu belirtti.

Arıcan; Cizreye 2018 yatırım programı ile yapılacak olan okullarında müjdesini vererek siz değerli öğrencilerin eğitimi için Devletimizin her türlü imkanı sunduğunu söyledi. “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin salon programı ve ödül töreninde emeği geçenleri tebrik ederek öğrencilere başarılı ve mutlu bir gelecek dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

         “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin Bilen kişisi olarak programa konuşmacı olarak katılan Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve TRT Kurdi Program Sunucusu Cüneyt Gökçe’de  “Gençlik” ile ilgili sunumunu yaptıktan sonra öğrenciler tarafından sorulan sorulara tek tek cevap verdi. Gençliğin tartışıldığı programın sonunda “Gençlik” konulu kompozisyon birincisine yarım altın, ikincisine çeyrek altın ve üçüncüsüne tablet hediye edilirken, programa yaptıkları katkıdan dolayı Yrd. Doç. Dr. Cüneyt ve koordinatör öğretmenlere plaket verildi.

         Memur Sen ve Eğitim Bir Sen İl Başkanı Abdullah Çatı tarafından Cizre kaymakamı ve belediye başkanı Faik Arıcan, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Cüneyt Gökçe ve Milli Eğitim Müdürü Şahan İke’ye “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin ikinci kitabı olarak seçilen MALCOLM X kitabı hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.