CİZRELİLER KANDİL SİMİDİ ALMAK İÇİN BİRBİRİNİ EZDİ

CİZRELİLER KANDİL SİMİDİ ALMAK İÇİN BİRBİRİNİ EZDİ
Cizre Emniyet Müdürlüğü dualarla idrak edilen Beraat Kandili için camilere akın eden vatandaşlara kandil simidi dağıttı, vatandaşlar almak için birbirini ezdi. ...
Cizre Emniyet Müdürlüğü dualarla idrak edilen Beraat Kandili için camilere akın eden vatandaşlara kandil simidi dağıttı, vatandaşlar almak için birbirini ezdi.

            Şırnak’ın Cizre ilçesinde Beraat Kandili Dualarla İdrak edilirken Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Mübarek Beraat Kandili için Nuh Nebi Camisi ve Ulu Camiye gelen vatandaşlara 5000 paket kandil simidi dağıttı.

            Beraat Kandili, Türkiye’nin dört bir köşesinde olduğu gibi Şırnak’ın Cizre ilçesinde de ilahiler, salâvatlar ve dualar eşliğinde ihya edildi.

Beraat Kandili, Cizre’de ilahiler, salâvatlar ve dualar eşliğinde ve büyük bir coşkuyla ihya edildi. Cizre’de Dağkapı Mahallesinde bulunan Hz. Nuh Nebi Cami ve Tarihi Ulu Cami’de düzenlenen Beraat Kandili programına Şırnak Valisi Mehmet Aktaş,İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy,İl Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım,Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Faik Arıcan,Emniyet Müdürü Güngör Yıldız,İlçe Jandarma Komutanı Serkan Baykan ile  7’den 70’e çok sayıda Cizreli katıldı. Cizre Müftülüğü’nün katkılarıyla imamların okuduğu Kürtçe mevlit programı ve Kuran Kursu öğrencilerinin okuduğu ilahiler katılanları mest etti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlanan mevlit programında İlahi Grubu ve din görevlileri tarafından Türkçe ve Kürtçe mevlit okutuldu.Kandil programı sonrası cami avlusunda vatandaşlarla kandil simidi dağıtan Polis Memurları da camide vatandaşlarla birlikte ellerini semaya kaldırıp dua etti.

Cizre Emniyet Müdürlüğü bu manevi geceye katılan vatandaşlara kandil simidi dağıtınca vatandaşlar polislerin elinden kandil simidi almak için birbirlerini ezmeye başladı.5000 bin kandil simidinin dağıtıldığı gecede polis vatandaşların ve çocukların ezilmemesi için zor anlar yaşadı.Polisin elinden kandil simidi alan çocukların sevinci ise görülmeye değerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.