CUDİ`NİN DOĞAL NERGİSLERİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI AMAÇLANIYOR

CUDİ`NİN DOĞAL NERGİSLERİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI AMAÇLANIYOR
Şırnak Cizre Belediyesi Gap Entegre Kırsal Kalkınma Programı desteği ile 2016-2018 yılları arasında gerçekleştirilen Cizre’de nergis çiçeğinin tanıtılması ve nergis yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.Nergis...
 


Şırnak Cizre Belediyesi Gap Entegre Kırsal Kalkınma Programı desteği ile 2016-2018 yılları arasında gerçekleştirilen Cizre’de nergis çiçeğinin tanıtılması ve nergis yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

Nergis Çiçeği Cudi Dağı’nın doğal bitki örtüsü olup, 4 farklı türde Cudi Dağı’nda yetişiyor. 2016-2017 yılları arasında bu kapsamda 6 bin adet Nergis Çiçeği ekimi yapıldı. Cizreliler için kültürel bir değere sahip olan Nergis Çiçeğinin, Nuh Nebi Peygamberin büyük tufandan sonra Cudi Dağı’na inerken serptiği tohumlardan dünyaya yayıldığına inanılmaktadır.

Cizre Belediyesi tarafından bu doğal zenginliği korumak ve Cizre halkına tanıtmak için Dicle Nehri kenarında nergis bahçesi yapıldı. Belediye Başkanı Faik Arıcan nergis bahçesini ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldı.

Cizre Belediyesi’nden alınan bilgiye göre her yıl Nergis Festivali düzenlenerek Cizre’nin tanıtılması ve nergis çiçeği yetiştiriciliğinin arttırılması planlanıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.