Başkan Çatı, ”Başıboş Köpeklere yönelik belediyelerin tedbir alması gerekir”

Başkan Çatı, ”Başıboş Köpeklere yönelik belediyelerin tedbir alması gerekir”
İkili eğitim yapan okullarda eğitim öğretim sabah ezanı ile başladığını ve yatsı ezanı ile bittiğini ifade eden Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı, başıboş köpeklerin sabah okula giden öğrenciler içinde ciddi tehdittir" dedi.

Şırnak Merkez ve İlçelerdeki başıboş köpeklerin ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı, ”bugün Şırnak merkezde okula giden bir öğretmenimiz başıboş dolaşan köpeklerin saldırması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Başıboş köpekler okula giden öğrenciler içinde ciddi tehlike oluşturuyor. Onun için Şırnak merkez ve bütün ilçelerdeki belediyeler bir an önce tedbirleri almalıdır.

Köpek saldırısında yaralanarak Hastaneye kaldırılan Şırnak Merkez Cumhuriyet Ortaokulu öğretmeni Emine İ.’ye geçmiş olsun dileklerinde bulunan Çatı.”Köpek saldırı tehlikesi çocuklarımız içinde geçerli olup sabah okula giden çocuklarımızın korku ve endişelerine her gün şahit olmaktayız. Bunun içinde Şırnak merkez ve bütün ilçelerindeki belediyelerin bir an önce tedbir alması gerekiyor” dedi.

İkili eğitim yapan okullarda eğitim öğretim sabah ezanı ile başladığını ve yatsı ezanı ile bittiğine vurgu yapan Çatı, Yatırım programına alınan okulların yıkım ve inşa süreci hızlı bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihale edilip okullarımız normal eğitime geçmelidir. İkili eğitim yapan okullarda da saatler esnek tutulmalıdır.(blok ders, teneffüs saatleri kısa tutma vs)

Çatı, başıboş köpeklerin daha büyük bir olaya yol açmaması için tüm belediyeleri ve ilgili kurumları önlem almaya davet edip, köpek saldırısında yaralanıp hastaneye kaldırılan öğretmene de geçmiş olsun dileğinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.