BTÜ`DE `TÜRKİYE`DE DARBELER VE ARDINDA BIRAKTIKLARI` KONFERANSI

BTÜ`DE `TÜRKİYE`DE DARBELER VE ARDINDA BIRAKTIKLARI` KONFERANSI
Batman Üniversitesince (BTÜ), “Türkiye’de Darbeler ve Ardında Bıraktıkları” adlı konferans düzenlendi.Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Belediye...
 Batman Üniversitesince (BTÜ), “Türkiye’de Darbeler ve Ardında Bıraktıkları” adlı konferans düzenlendi.

Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, 22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak, kamu kurumu yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, üniversite personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Konferans, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti okunan konferansta, başta Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerler olmak üzere tüm şehitler için dua edildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Durmuş, “Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat, Türk insanının katsayı engeliyle, başörtüsü yasağıyla, üniversitelerde kurulan ikna odalarıyla, inancından dolayı eğitim hakkından yoksun bırakılmasıyla tanıştığı tarih oldu. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat sürecine, millet, gereken cevabı 2002 yılından itibaren vermeye başlamıştır. Evet, ümmetin umudu bu millet, 1960'ı, 70'i, 80'i, 28 Şubat'ı, yani her 10 yılda bir bu ülkeyi uçuruma götürenleri de ağababalarını da 15 Temmuz'da FETÖ ile birlikte tarihin derinliklerine gömmüştür” dedi.

“TÜRK MİLLETİ DEMOKRASİDEN ASLA VAZGEÇMEDİ’

22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Koçak ise, ne zaman darbeler olmuşsa, o zaman toplumsal kaynamaların başladığını, toplumsal barışın zedelendiğini, ekonomik refahın da 10 yıl geriye gittiğini belirtti. Koçak, “Türk milleti demokrasiden asla vazgeçmedi, umudunu yitirmedi. Kurulan vesayet düzenine rağmen her seferinde seçme ve iktidarı belirleme hakkını kimseyle paylaşmadı” diye konuştu.

Türkiye'de 3 Kasım 2002’de başlayan döneme “sessiz devrim” adını veren yabancılar olduğunu ifade eden Dr. Koçak, “Yani bu deyim bir siyasi propaganda söylemi değildir. Bu dönemin en önemli yanı, devlet yönetiminde siyasetin ve millet egemenliğinin tam olarak hakim olmasıdır. Vesayet organları, kendi alanlarına çekilmiş ve siyaset daha özgürleştirilmiştir. 28 Şubat’ın farklıdır ve millete karşı yapıldı. Milletimizin asırlardır kalbinde yaşattığı ve uğrunda yaşadığı değerlere kast etmek küstahlığını gösterdiler. Milletimizin kalbi kırıldı. Oysa milletin kalbine Allah'ın izniyle yiğit evlatlarından başka hiç kimse yaklaşamaz. Hele zorbalar, hainler hiç yaklaşamaz. Evet, 28 Şubat milletin kalbini vurdu. Önceki darbeler milli iradeyi ve milletin seçtiklerini hedef almakla beraber açıkladıkları niyetleri itibariyle yönetici elitleri hedef alıyordu. Oysa 28 Şubat doğrudan doğruya halkı karşısına almak pervasızlığını gösterdi. Milletin yüzyıllardır kalbinde yaşattığı ve uğrunda yaşadığı değerleri hedef tahtasına yerleştirmek küstahlığını gösterebildi. Yani milletin kalbini vurdu” ifadelerinde bulundu.

Konferansın sonunda Rektör Durmuş, Belediye Başkan Vekili Aksoy, Dr. Mahmut Koçak’a plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.