Cizre’de Özel Çocuklara Özel Gezi

Cizre’de Özel Çocuklara Özel Gezi
Cizre Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sosyal ve kültürel etkinlik kapsamında Cizre Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ve Öğretmenlerine havalimanını gezdirdi.

cizrede-ozel-cocuklara-ozel-gezi-9.jpeg

Cizre Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri Cizre Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Sosyal ve Kültürel etkinlik becerilerinin gelişmesi amacı ile düzenlemiş oldukları programda Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanını gezdi. Özel gereksinimli çocuklar uçağa binip, itfaiye aracından çevreye su püskürttü.

cizrede-ozel-cocuklara-ozel-gezi-10.jpeg

Havalimanı Mülki İdare Amiri ve İdil Kaymakamı Anıl Adıgüzel ve Havalimanı Müdürü Şükrü Benek tarafından karşılanan özel gereksinimli çocuklar ve öğretmenleri Havalimanı Müdürü eşliğinde Hava Trafik kontrol Kulesi, ARFF birimi ve Terminal hizmetleri gezdikten sonra Uçağın iniş ve kalkışını izlediler. Apronda hazır bulunan uçaklarla da hatıra fotoğraflar çektiler. Özel gereksinimli bireylerin havalimanı gezisinde havalimanı çalışanları da çocuklarla yakından ilgilendi.

cizrede-ozel-cocuklara-ozel-gezi-5.jpeg

Cizre Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri havalimanında Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı’nı da ziyaret ederek askeri personellerin refakatinde silah ve teçhizatları da yakından görme ve inceleme fırsatını da elde ettiler.

cizrede-ozel-cocuklara-ozel-gezi-4.jpeg

Engelli ve özel gereksinimli çocuk ve bireylerin sadece bir gün veya bir hafta için değil sürekli hatırlanıp ilgilenilmesi gereken insanlar olduğuna vurgu yapan Cizre Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Kızılgül; “bizim bu geziyi düzenlememizdeki amacımız özel çocuklarımızın sosyal ve kültürel etkinlik becerilerini geliştirmek ve bu konuda toplumu da bilinçlendirerek toplumun bu çocukları kazanmasını sağlamaktır. “dedi.

cizrede-ozel-cocuklara-ozel-gezi-7.jpeg

Kızılgül, bu anlamda bu gezimizde bizlerle yakından ilgilenen başta Havalimanı Mülki İdare Amiri ve İdil Kaymakamı Anıl Adıgüzel olmak üzere Havalimanı Müdürü Şükrü Benek ve Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığında görevli güvenlik personellerine teşekkür ediyorum. “dedi.

cizrede-ozel-cocuklara-ozel-gezi-8.jpeg

cizrede-ozel-cocuklara-ozel-gezi-2.jpeg

Kaynak:Hureyle Şan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum