E-TWİNNİNG Projelerinde Başarılı Olan Öğretmenlere Kalite Belgeleri Verildi

E-TWİNNİNG Projelerinde Başarılı Olan Öğretmenlere Kalite Belgeleri Verildi
Avrupa'da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa'da...

Avrupa'da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa'da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla kurulan eTwinning faaliyetleri kapsamında yürüttüğü başarılı projeler sonucunda 3 Avrupa Birliği Kalite Etiketi, 6 Ulusal Kalite Etiketi, 1 eTwinning Ödül Belgesi ve 1 MEB Teşekkür Belgesi olmak üzere toplamda 11 Kalite Belgesi almaya hak kazanan öğretmenler için Valilik salonunda Kalite Belgesi takdim programı düzenlendi.

Vali Pehlivan, Kalite Belgesi almaya hak kazanan öğretmenler Tuğbanur Ağır, Songül Toprak, Sema Aktaş, Mustafa Öncel, Mehmet Salih Abuzeydoğlu, Fadıl Günel ve Mahsum İnanç'a belge ve hediyelerini takdim ederek, “Öğretmenlerimizle birlikteyiz. Avrupa ülkeleri için oluşturulan eğitim platformları, öğrenme platformları var. Bunlar içerisinde Avrupa içerisindeki okullar için oluşturulan 2005 yılında Avrupa Komisyonu tarafından da ana öğrenme akımları arasında yer alan eTwinning Projesi söz konusu. Bu proje farklı ülke okullarındaki müdürlerin, öğretmenlerin hatta kütüphanecilerin, diğer birimlerdeki çalışanların proje üretmesi, müşterek projeler geliştirilmesi, iletişim ve işbirliği içerisinde olmayı hedefleyen bir projedir.

Nitekim bu proje Avrupa Gençlik, Eğitim ve Spor Projesi olarak bilinen Erasmus Projesine de 2005 yılında entegre edilmiş bir projedir. Buradaki amaç nedir? Bu projeler vesilesiyle ülkeler arasında iletişim zeminini geliştirmek ve bir okulun sahip olduğu imkânların veya bilgi potansiyelinin diğer okullara da paylaşılmasıdır ve mümkünse de birlikte proje geliştirmek suretiyle hem karşılıklı ziyaretler hem de o projeyi birlikte yürüterek tecrübe artırımı sağlanması hedefleniyor. Bu bir eğitim topluluğu, bu bağlamda Şırnak ilimizde hem yerelde projelerin geliştirilmesini, hem ulusal düzeyde projeler geliştirilmesini, hem de uluslararası düzeyde projeler geliştirilmesini önemsiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığımızın yürüttüğü 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde biz de malumunuz İl olarak geçtiğimiz yıl “Duy Beni Projesi” geliştirmiştik. Onun bir parçası da bu tür Uluslararası niteliği olan projelerin arttırılmasıydı. Biliyorsunuz ana sloganımız #ŞırnakBaşaracağımDiyor. Bu sloganı eğitimle başlattık ama bütün alanlarda İlimizin ana anlayışı, ana sloganı olmaya başladı.

Sağ olsunlar, arkadaşlarımız emek ortaya koydular. Değişik kademelerdeki, değişik branşlardaki öğretmenlerimiz kalite ve teşekkür belgesi almaya hak kazandılar. Bu belgeleri şimdi kendilerine teslim edeceğiz. Bu vesileyle ortaya koymuş oldukları çabadan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

İl genelindeki bütün okullarımızda da hem yerel, hem ulusal hem de uluslararası nitelikteki projelerin artmasını arzu ediyor ve temenni ediyoruz. Hele ki bu pandemi döneminde bir yandan uzaktan eğitim sürdürme gayreti içerisindeyken bir yandan da bu projelere kafa yormak, araştırmak takdire şayan. Arkadaşlarımız bu konudaki çalışmaları inşallah daha iyi noktalara taşıyacaklardır. Tekrar bütün arkadaşlarımızı kutluyorum, teşekkür ediyorum. Sizlerin şahsında bu projelerde emeği geçen bütün arkadaşları da kutluyorum, sağ olunuz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.