SİLOPİ`DE HAYIRSEVLER İŞADAMLARI VERESİYE DEFTERİNİ SATIN ALDI

SİLOPİ`DE HAYIRSEVLER İŞADAMLARI VERESİYE DEFTERİNİ SATIN ALDI
Silopi'de hayırsever işadamları fırın ve bakkalların veresiye borç defterini satın alarak kapattı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği`ne (MÜSİAD) bağlı işadamları Osmanlıdan günümüze...
 

Silopi’de hayırsever işadamları fırın ve bakkalların veresiye borç defterini satın alarak kapattı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği`ne (MÜSİAD) bağlı işadamları Osmanlıdan günümüze ulaşan bir geleneği yaşatıyor. Hayırsever zenginler bakkal, manav ve esnafların Zimem (veresiye Defteri’nin) bir kısmı yada tamamını ödeyerek vatandaşların sıkıntılarını gidererek borçlarını siliyorlardı. Osmanlı dönemindeki aynı gelenek Silopi’de hayırsever işadamları ile sürdürülüyor. Cumhuriyet mahallesi ve Şehit Harunboy mahallesinde 2 bakkal ve ekmek fırınına giren işadamları esnafın veresiye defterini alarak yaklaşık 200 kişinin 15 Bin Tl değerindeki tüm borçlarını kapattı. İşadamları ilk olarak Cumhuriyet mahallesinde Meryem Geçgel’e ait bakkal dükkânını ziyaret etti. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Şırnak Temsilcisi Yusuf Bilin borç defterini esnaflar ile birlikte inceledikten sonra ortaya çıkan borç rakamını nakit para şeklinde esnafa ödeyerek, borç defterini satın aldı. Bayram öncesi yapılan yardım esnaf ve borçlu vatandaşları sevindirdi.

Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan bakkal sahibi Meryem Geçgel’de yapılan yardımlar için hayır duasında bulundu.

Yardım dağıtımına şahitlik eden molla Veysi Ökmen,  “Allah razı olsun. Bu yaptığınız iyilik iki tarafı da sevindirmiş oldu. Bir esnaf gerçekten borcunu alamayacak durumdaydı. Onu aldı rahatladı. Öte yandan birde çok fakir olanlar borcunu ödemeyecek durumdaydılar. Birde onlar bu bayramda rahatladılar. Sabah gelecek borcu olmayınca sevinecek. Allah sizden razı olsun, sizi tebrik ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.