Şırnaklılar Rektör Alkış’a Sahip Çıktı

Şırnaklılar Rektör Alkış’a Sahip Çıktı
Şırnak Üniversitesi’nin her yaptığı faaliyetinin altını sahte belgeler, iftiralar ile doldurmaya çalışan medya ajanslarının haberlerine kulak asmayan Şırnaklılar Rektör Abdurrahim Alkış’a destek mesajları veriyor.

(Sipan Bayram) Şırnak Üniversitesi’nin her yaptığı faaliyetinin altını sahte belgeler, iftiralar ile doldurmaya çalışan medya ajanslarının haberlerine kulak asmayan Şırnaklılar Rektör Abdurrahim Alkış’a destek mesajları veriyor.

whatsapp-image-2023-09-18-at-15-08-51-1.jpeg

Bazı ulusal medya şirketleri yıllardan bu yana Şırnak Üniversitesi üzerinde baskı kurmaya çalışarak kendi adamlarını üniversite bünyesinde çalıştırabilmek adına sahte belge ve gerçek dışı haberler yayımlayarak vatandaşları yanıltmaya çalışıyor. Son dönemlerde Şırnak Üniversitesi’nin yakaladığı başarılı ivmeyi engellemek ve kişisel menfaatlerini ön plana koymaya çalışan yayın organlarına Şırnaklı vatandaşlar tepki göstererek Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’a destek oldu.

Şırnaklı vatandaşlar Sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımda, Rektör Prof.Dr. Alkış’ı kurtlar sofrasına atılmak istendiğini ancak halk olarak buna asla izin vermeyeceklerini ifade ettiler.

Yaptığımız araştırmalar da elde ettiğimiz bilgileri siz okurlarımızın taktirlerine sunuyoruz.

REKTÖR EŞİ EBRU NAZLI ALKIŞ İSMİ ÜNİVERSİTEYE NE ZAMAN GELMİŞ? EBRU NAZLI ALKIŞ’A EŞİ REKTÖR YARDIMCI OLMUŞ MU?

sirnaklilar-rektor-alkisa-sahip-cikti-3.jpg

Rektör eşi Ebru Nazlı Alkış, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı’na yüksek lisans öğrencisi olarak kaydolmuş. Bu kayıt işlemi, Rektörün atanmasından önce gerçekleşmiş. Ebru Nazlı Alkış, ders kaydı yaparken Rektör atanması mevzu bahis olmadığı ve herhangi bir usul hatası bulunmadığı belirtiliyor.

ATAMALAR USÜLE UYGUN VE OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış göreve başladığında Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı münhal halde olduğunu, bir önceki dönemde ilgili fakültenin dekanlığını bir önceki Rektörün yürüttüğünü. Rektör değişimi olunca doğal olarak Sağlık Bilimleri Fakültesinin dekanlığını yeni Rektörün üstlendiği açıklaması getirildi. Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış bu fakültenin dekanlığı için pek çok akademik isimle görüştü fakat Tıp Fakültesi olmadığından hiç bir sağlıkçı hocayı Şırnak’a getirmedi. Rektör Alkış, İlahiyat Fakültesi Dekanı’nın görev süresi dolduğundan vekaleten bu fakültenin dekanlığını sürdürmekte olduğunu, yeni dekan atamasının yapılması için YÖK’e üç isim sunulduğunu, henüz arşiv araştırması tamamlanmadığından dolayı vekaleten Rektör üzerinde bulunduğu açıklaması yapıldı. Vekaleten dekanlık yürütüldüğünde Rektör herhangi bir ek ücret alınmadığı da belirtildi.

ARAÇ KİRALAMA BEDELİ KONUSU

Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Eylül 2022’te atandığında Şırnak Üniversitesinde makam aracı bulunmuyordu. Alkış, bu konuda bilgilendirildiğinde bütçenin imkanlarını sordu. Bütçenin araç alımına müsait olmadığını görünce kiralama yoluna gidilmesi talimatını verdi. Yapılan piyasa araştırmasında makam aracı olabilecek vasat bir aracın aylık kira bedeli 80.000 civarındaydı. Rektör ise bu fiyatı yüksek bulunca Üniversite Rektörlüğü tarafından üç yıl boyunca kiralanan aracın kira ücretini sordu. İlgili firma 2018 model Audi A6 aracının aylık kira bedeli olarak 36.000 fiyatını vermiş. Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış yarı yarıya olan bu rakamı uygun bulunca, ilgili aracın kiralanması yoluna gidildi.

(Sıfır araçlar ciddi kiralama ücretleri teklifleri (100-200 bin Tl) ile piyasaya teklif sunmaktadırlar. Rektör Alkış inisiyatifini kullanarak hakkını daha uygun şekilde değerlendirmiş.)

Basında çıkan ve Jeep markalı araç ise 2013 model bir araç olup arazi aracı mahiyetindedir. Çok sayıda tamir gördüğünden makam aracı olarak kullanılabilecek durumda değildir. açıklaması yapıldı.

Şırnak Üniversitesi’nin kadrolarıyla ilgili basında çıkan haberlerin haksız bir itham olduğu belirtilmektedir. Fakülte ve bölümler için gerekli öğretim üyesi kadrolarını hakkaniyetle sağlamıştır ve bu kadroların daha da zenginleştirilmesi hedeflenmektedir.

Kaynak:cizremgazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.