ŞOFÖRLER HABUR SINIR KAPISINDA İFTARLARINI AÇTI

ŞOFÖRLER HABUR SINIR KAPISINDA İFTARLARINI AÇTI
Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a yük taşıyan Şanlıurfalı kamyon şoförleri iftarlarını kendi elleri ile hazırladıkları çiğ köfte sofrasında açıyor. Ramazanda zorlu mesailerine...
 

Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a yük taşıyan Şanlıurfalı kamyon şoförleri iftarlarını kendi elleri ile hazırladıkları çiğ köfte sofrasında açıyor. Ramazanda zorlu mesailerine devam eden tır şoförleri, ailelerinden kilometrelerce uzakta hazırladıkları yiyeceklerle orucunu açtı.

Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a yük taşıyan kamyon ve Tır şoförleri iftarlarını Şırnak İl özel idaresi Tır parkında açıyor. 5 bin araçlık Tır parkı sahasında Habur gümrüğüne giriş için sırada bekleyen Şanlıurfalı kamyon şoförleri acılı çiğ köftelerinden vazgeçmiyor. İftar saatine 45 dakika kala kamyon kasasından malzemeleri çıkartan Urfalı şoförler hazırlıklarına başlıyor. Şoförler yere serdikleri karton sofra üzerinde çiğ köfte yoğuruyor. Urfa’nın vazgeçilmez tadı çiğ köfteyi acılı sos, cacık ve tarhana çorbası ile hazır eden şoförler, iftar saati ile birlikte oruçlarını çiğ köfte ile açıyor. Bazı şoförlerde beraberlerinde getirdikleri yemekleri ısıtarak yiyor. Bazılar da piknik tüpü üzerinde pilav ve türlü benzeri yemekler yapıyor.

Farklı illerden yükledikleri ürünlerin Irak`a naklini gerçekleştiren tır şoförleri sınır kapısındaki geçiş işlemleri için zaman zaman sıra bekliyor. İftar saatinde nerede olacaklarını bilmeden yola koyulan şoförler tırlarında iftar için de malzeme bulunduruyor.İftar saatine doğru yemek hazırlığına başlayan şoförler sınır kapıları yakınlarında orucunu açıyor.

Mersin’den yükledikleri arpayı Irak’ın Erbil kentine götürmek için Tır parkı sahasında sırasını bekleyen Şanlıurfa Akçakaleli Mehmet Zağlış, “yükümüzü Mersin’den yükledik. Kuzey Irak Erbil kentine gidiyoruz. İftarımızı açmaya az kaldı. Köfte yoğuruyoruz. Bu köfteyi sadece burada yapmıyoruz. Irak’ın her tarafında yapıyoruz. Nereye gidersek yapıyoruz. Türkiye’nin her tarafında istediğimiz zaman yapıyoruz” dedi.

Urfalı şoför Halil Özbay da “iftarımızı çiğ köfte ile açacağız. Şanlıurfa’nın çiğ köftesini yapıyoruz. İsteyerek severek bunu yapıyoruz. Çiğ köfteyi nerde olursak olalım istediğimiz saatte Irak’ta yada Türkiye’nin her yerinde severek ve isteyerek yapıyoruz” dedi.

Urfalı şoför Mahmut Atlı, “dayımlarım ile birlikteyim şuan. Onlara çiğ köfte yoğuruyorum.  Şanlıurfa’nın özel yöresel yemeğidir. Çok lezzetlidir. İftara 25 dakika kala çiğ köfteyi yapıyorum. Şuan hazırda. Irak’ın Erbil kentine geçiyoruz. Bayramdan önce inşallah döneriz” dedi.

Mahmut Atlı da evinin geçimini sağlamak için ramazanda da çalıştığını ifade ederek, iftarda nerede olacaklarını bilemedikleri için yola hazırlıklı çıktıklarını dile getirdi.

Tırdaki yemek sandıklarını gıda maddeleriyle doldurduklarını anlatan Atlı, iftar saatinde park ettikleri araçlarında hazırladıkları sofrada oruçlarını açtıklarını aktardı.

Şoförlerden Cemal Deniz, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa`dan yüklediği ürünleri Irak`a götürmek için yola çıktığını söyledi.

Ramazanda ailelerinden uzakta çalışmak zorunda kaldıklarını belirten Deniz, "Yola çıkmadan önce yemek malzemelerini hazırlıyoruz. İftar saati yaklaştığında ise kendi yemeğimizi hazırlıyoruz ve hep beraber iftar yapıyoruz." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.