ADANA-ŞIRNAK UÇAK SEFERLERİ BAŞLADI

ADANA-ŞIRNAK UÇAK SEFERLERİ BAŞLADI
Pegasus Havayollarının Adana-Şırnak hattını ulaşıma açmasıyla birlikte Adana'dan Şırnak'a ilk uçak seferi gerçekleşti. Adana'dan Şırnak'a 160 yolcu ile inen ilk Uçak havacılıkta...
Pegasus Havayollarının Adana-Şırnak hattını ulaşıma açmasıyla birlikte Adana’dan Şırnak’a ilk uçak seferi gerçekleşti. Adana’dan Şırnak’a 160 yolcu ile inen ilk Uçak havacılıkta `Su takı seremonisi` denilen törenle karşılandı. Uçak, piste indikten sonra arazözlerin püskürttüğü suların altından geçti.

         Haftada 56 uçak seferinin Yapıldığı Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanında, Yetkililerin uzun çabaları sonrası Adana-Şırnak seferini yapan 160 yolccuyu taşyan uçağın Cizre’ye inmesi başlamış oldu. Adana’dan Şırnak’a gelen ilk uçak `Su takı seremonisi` töreni ile karşılandı.

         Adana Şakir Paşa Havalimanı`ndan kalkarak Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı`na inen uçak ve yolcular Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Faik Arıcan, Havalimanı Müdürü Şükrü Benek, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Baykan, TSO Başkanı Salih Sefinç, Ak Parti İlçe Başkanı Cihan Güven tarafından karşılandı.

 

Adana-Şırnak Seferi 160 yolcuyla başladı

 

Adana-Şırnak seferi için Havalimanında düzenlenen karşılama töreninde konuşan Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Cizre Kaymakamı Faik Arıcan;”Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanımıza PEGASUS Havayolları tarafından yapılmaya başlanan Adan-Şırnak seferlerinin ilki için şahsım ve Şırnak Halkı adına değerli yolculara hoş geldiniz diyorum.2010 Yılında 120 Trilyona ihale edilerek yapımına başlanan ve 26 Temmuz 2013 Yılında hizmete açılan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanımız, açıldığı 2013 yılında haftada sadece 3 adet İstanbul-Şırnak seferi yaparken şimdi ise haftada 56 sefer düzenlemektedir.

Açıldığı 2013 yılında 39.074 yolcu uçakla taşınırken 2017 yılı sonu itibari 342 bin yolcu taşınmıştır.5 Yıllık süre zarfında 1.400.00 bin yolcuya hizmet verilmiştir.2018 yılının ilk beş ayında Mayıs sonu itibariyle 190 bin yolcuya hizmet verilmiştir.

Elbette ki sürekli artan yolcu ve Uçak trafiği bizleri memnun etmektedir. Bundan dolayı 2013 yılından itibaren hizmet veren havalimanımızda halkımıza hizmet sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

 

Temmuz Ayı Sonunda Şırnak’tan Suudi Arabistan’a Direk Seferler Başlayacak

 

         Vatandaşların Hac ve Umre ziyaretleri için daha önce çevre illerdeki havalimanından seyahat ettiğini ifade eden Arıcan,”temmuz ayı sonu itibari ile Şırnak’tan Suudi Arabistan’a direk seferler başlayacak. Havalimanımızda gümrükleme işlemlerinin alt yapı çalışmalarında sona yaklaşılmış olup Temmuz ayı sonu itibariyle Yurtdışı gümrükleme işlemleriyle birlikte özellikle Hac ve Umre seferleriyle direk Suudi Arabistan’a uçabilecek şekilde hazır hale gelecektir. Havalimanımıza sefer düzenleyen Türk Havayollarına, Anadolu Jet’e ve Pegasus Havayollarına Şırnak seferleri için teşekkür ediyoruz. Bu anlamda da bu hizmetlerde bizlerden desteklerini esirgemeyen ve bu güzel ulaşım olanaklarınız sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza,Ulaştırma Bakanımıza ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürüne hem şahsım hem de Şırnak Halkı adına teşekkür ediyorum dedi.

 

Adana-Şırnak Seferlerine başladıklarından dolayı tüm Şırnak Halkı Adına Pegasus Havayollarına teşekkür eden Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Müdürü Şükrü Benek ise, Pegasus Havayollarından özellikle İzmir-Şırnak seferlerine başlamalarını talep eder, bu hizmetlerin bize ulaşmasında desteklerini esirgemeyen DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak hanım efendiye teşekkür eder, Adana-Şırnak Seferlerinin tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim dedi.

 

         Cizre Ticaret ve Snayi Odası Başkanı Salih Sefnç ise, bugün Cizreliler için mutlu bir gün. Pegasus Hava Yolları Adana-Şırnak Seferlerini başlattı ve bugün 160 yolcuyu karşıladık. Bu hattı açtıklarından dolayı Pegasus Havayollarına, yönetim kurulu üyelerine özelliklede Ali Sabancı’ya Cizre Halkı adına çok teşekkür ediyorum.

         Sefinç, Cizre konumu itibari ile iki devlete sınır komşusu olan ilçemiz yolcu akışı fazla olan bir şehirdir. Dolayısıyla biz sadece Adana-Şırnak hatlarının Pegasus tarafından yetersiz kaldığına inanıyoruz ve buna ek olarak-Antalya-Şırnak-ve İzmir-Şırnak hattını da açmalarını rica ve talep ediyoruz. Pegasus Havayollarının burada hizmet vermesi ile birlikte ekonomik olarak onlara kazandıracağımız çok şey olacaktır. Bu hatların açılması ile birlikte bunları kendileri de görecekler ve uçuş hat sayılarını da arttıracaklarına inanıyorum. Bu anlamda Adana-Şırnak seferlerinin ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diler bu hizmeti vatandaşlarımıza sunan Pegasus Havayollarına şahsım ve Cizre Halkı adına teşekkür ediyorum dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.