Bakan Göktaş: "5.6 Milyar Liralık Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırıldı"

Bakan Göktaş: "5.6 Milyar Liralık Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırıldı"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt’te düzenlenen “Türkiye Buluşmaları” programı kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Göktaş, Eylül ayı için toplam 5.6 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını duyurdu. Siirt’teki esnaf ziyaretinin ardından basın mensuplarına konuşan Bakan Göktaş, bakanlık olarak kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik çalışmalara dikkat çekti.

Bakan Göktaş, “Kadınların hak ettiği fırsatlardan yararlanabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın sosyal hayata tam katılımı için her alanda desteklerimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda Eylül ayı için toplam 5.6 milyar liralık yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladık" dedi.

Bakanlık olarak şehit, gazi, kadın ve çocuklara yönelik hak temelli hizmetlerin devam ettiğini belirten Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu’na şu ana kadar 12 bin 132 genç çift başvurdu. Gelir kriterlerini genişleterek daha fazla genç çiftin bu fondan faydalanmasının önünü açıyoruz" ifadelerini kullandı.

Siirt’teki programa, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Şırnak, Bingöl milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.aw282978-06.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.